Σάββατο, 24 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τέλειος μεζές για την Τσικνοπέμπτη – Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα

19/02/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Φτιάχνουμε τσιγαρίδες, έναν συγκλονιστικό παραδοσιακό μεζέ
0
SHARES
Share on Facebook

Η Τσικνοπέμπτη φτάνει και σας προτείνουμε τον καλύτερο μεζέ για το τραπέζι σας, εκτός των κλασικών ψητών κρεατικών.

Ο μεζές αυτός δεν είναι άλλος από τη χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα. Πρόκειται για έναν νοστιμότατο μεζέ που πάει τέλεια με κρασί ή ούζο και μπορείς να τον συνοδεύσεις με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές, ακόμα και με σκέτη σαλάτα.

Συνταγή για χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα

Υλικά

1 κιλό μαλακό χοιρινό κομμένο σε καρέ (λαιμός χωρίς λίπος)

1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (προαιρετικά)

1 φύλλο δάφνης

Δενδρολίβανο

3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

1/2 κουταλιά της σούπας μέλι

300 ml μπύρα

Ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κομμάτια του χοιρινού, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τη μπύρα και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να καλυφθεί όλο το κρέας. Αφήνουμε το κρέας στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με τη μισή μπύρα, αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν ή μπύρα και προσθέτουμε και την υπόλοιπη.
Αφήνουμε να βράσει και να μείνει με λίγο ζουμί. Σερβίρουμε ζεστό μόνο του για μεζέ ή με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές ή πουρέ για κυρίως πιάτο.

Πηγή: thetoc.gr

Previous Post

Φτιάχνουμε τσιγαρίδες, έναν συγκλονιστικό παραδοσιακό μεζέ

Next Post

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2025: Τα συναξάρια των Αγίων της ημέρας

Next Post
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2025: Τα συναξάρια των Αγίων της ημέρας

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2025: Τα συναξάρια των Αγίων της ημέρας

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ