Η Τσικνοπέμπτη φτάνει και σας προτείνουμε τον καλύτερο μεζέ για το τραπέζι σας, εκτός των κλασικών ψητών κρεατικών.
Ο μεζές αυτός δεν είναι άλλος από τη χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα. Πρόκειται για έναν νοστιμότατο μεζέ που πάει τέλεια με κρασί ή ούζο και μπορείς να τον συνοδεύσεις με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές, ακόμα και με σκέτη σαλάτα.
Συνταγή για χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα
Υλικά
1 κιλό μαλακό χοιρινό κομμένο σε καρέ (λαιμός χωρίς λίπος)
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
1 φύλλο δάφνης
Δενδρολίβανο
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
300 ml μπύρα
Ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κομμάτια του χοιρινού, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τη μπύρα και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να καλυφθεί όλο το κρέας. Αφήνουμε το κρέας στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με τη μισή μπύρα, αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν ή μπύρα και προσθέτουμε και την υπόλοιπη.
Αφήνουμε να βράσει και να μείνει με λίγο ζουμί. Σερβίρουμε ζεστό μόνο του για μεζέ ή με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές ή πουρέ για κυρίως πιάτο.
Πηγή: thetoc.gr