Της Νένας Ισμυρνόγλου
Υλικά
Μερίδες: 4
- 8 ασπράδια αυγών
- 4 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 1/6 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
- 1/3 κουτ. γλυκού καρδάμωμο σε σκόνη
- 1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 4 κουτ. σούπας νιφάδες βρώμης
- 2 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα, πλήρες
- λίγο λάδι για τα σκεύη
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το σουφλέ μήλου με μέλι, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μικρό μπολάκι τις νιφάδες βρώμης και το γάλα. Αφήνουμε να μουλιάσουν έως ότου μαλακώσουν.
- Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα μήλα.
- Σοτάρουμε για 5 λεπτά, χωρίς να προσθέσουμε υγρά, μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.
- Αδειάζουμε τα μήλα σε ένα μπολ και τα αφήνουμε για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να κρυώσουν λίγο.
- Ρίχνουμε μέσα στο μπολ το μέλι, τα μπαχαρικά και τη βρώμη, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Λαδώνουμε καλά 4 πυρίμαχα ατομικά μπολάκια διαμέτρου 8 εκατοστών (ή ένα μικρό βαθύ ταψάκι).
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα μήλου – μπαχαρικών και ανακατεύουμε πολύ απαλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στα μπολ ή στο ταψάκι, προσέχοντας να μην τα γεμίσουμε μέχρι επάνω.
- Ψήνουμε για 13 – 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το σουφλέ – ελέγχουμε αν έχει γίνει, βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Αν βγει καθαρό, τότε το σουφλέ είναι έτοιμο.
- Σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με λίγο γιαούρτι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy.
Πηγή: gastronomos.gr