Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Για αυτό τις φτιάχνουμε τις σούπες. Για να μας ζεστάνουν. Αλλά καμιά φορά μας ζεσταίνουν κι από μέσα. Ένας χειμωνιάτικος τραχανάς πυκνός-πυκνός, όπως τον έκανε η γιαγιά, μια αχνιστή κοτόσουπα με κότα διαλεγμένη με περισσή φροντίδα, κι αυγά πιο-φρέσκα-δε-γίνεται, μια κατσαρόλα με ένα βραστό, με μοσχάρι και λαχανικά, φτιαγμένο από χέρια που ήξεραν μόνο να δίνουν –στο μυαλό μας τουλάχιστον– ήταν γεύσεις που μας μεγάλωσαν. Φαγητά απλά, αλλά με απλότητα σοφή, καλοϊσορροπημένα, με πρώτης τάξης υλικά, που έγιναν μέτρο σύγκρισης και σημείο αναφοράς. Καθόρισαν το γευστικό μας κριτήριο.
Δείτε στο gastronomos.gr τις 24 συνταγές με σούπες της γιαγιάς ΕΔΩ