Ζουμερή και απίστευτα λαχταριστή σοκολατόπιτα με καρύδια, που σερβίρετε με σάλτσα σοκολάτας και αν θέλετε με μία μπάλα παγωτό:
Μερίδες: για ένα ταψάκι διαστ. 25×35εκ.
Χρόνος προετοιμασίας: 20′
Χρόνος μαγειρέματος: 20′
Έτοιμο σε: 40
Υλικά
400 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
200 γρ. βούτυρο, σε κυβάκια
6 αβγά
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
¾ φλιτζανιού αλεύρι
1½ φλιτζάνι καρύδια
Για την επικάλυψη
200ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
1 κουτ. γλυκού μέλι
2 κουτ. σούπας ουίσκι ή άλλο ποτό της επιλογής σας
Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα.
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει κι αυτό μαζί με τη σοκολάτα.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και τα ενώνετε στο μείγμα της σοκολάτας. Προσθέτετε στο μίγμα και το αλεύρι ρίχνοντάς το από ένα σουρωτήρι και ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Τέλος ανακατεύετε μέσα το ένα φλιτζάνι από τα καρύδια.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 25×35εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα που ετοιμάσατε.
Ψήνετε τη σοκολατόπιτα στο φούρνο για 20 λεπτά.
Την αφήνετε να κρυώσει.
Ετοιμάζετε την επικάλυψη:
Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρετε βράση και τα κομματάκια της σοκολάτας σε ένα μπολ.
Ρίχνετε την καυτή κρέμα πάνω από τη σοκολάτα και μετά από λίγο ανακατεύετε με σπάτουλα.
Τέλος, ενσωματώνετε το μέλι και το ουίσκι.
Αδειάζετε το μίγμα πάνω από τη σοκολατόπιτα και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη καρυδόψιχα.
Κόβετε και σερβίρετε το γλυκό αφού κρυώσει.
Αν θέλετε, συνοδεύετε το κάθε κομμάτι με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Πηγή: olivemagazine.gr