Για το μοσχάρι λεμονάτο με μακαρόνια θα γίνειτε
- 1200 γρ. Μοσχάρι
- 1 κούπα τσαγιού Ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο Κρεμμύδι ξερό
- 3 σκελίδες Σκόρδο
- 1 φύλλο Δάφνη
- 4 κόκκους Μπαχάρι
- 1 κουταλάκι του καφέ Πάπρικα
- Αλάτι-πιπέρι μαύρο
- 1/2 κουτάλι της σούπας Μουστάρδα
- Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- 1 κουτάλι της σούπας κοφτό Κορν φλαουρ
- 1 τεμ μόνο τον χυμό Λεμόνι
- 3 κλωναράκια ψιλοκομμένος Μαϊντανός
- 1 πακέτο Ζυμαρικά
- Τυρί τριμμένο της αρέσκειας σας
Εκτέλεση
1 Κόβετε σε μικρά κομμάτια το κρέας,το πλένετε και το βάζετε να στραγγίξετε. Βάζετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψετε (κρατάτε λίγο στην άκρη για τα ζυμαρικά σας) και σοτάρετε το κρέας μέχρι να περιέχει τα υγρά του.
2 Προσθέτετε το κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι και σοτάρετε.
3 Βάζετε την δάφνη,το μπαχάρι, τη ζάχαρη κι ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα. Καλύπτετε με νερό, σκεπάζετε με το καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά κι αφήνετε να βράσει (αν προσθέσετε κι άλλο νερό).
4 Προς το τέλος βάζετε αλάτι. Θέλετε να μείνετε με ζουμί για να φτιάξετε τη σάλτσα του. Από το ζουμί που έμεινε κρατάτε 1 φλιτζάνι του τσαγιού για τα ζυμαρικά σας.
5 Βγάζετε την κρέα από την κατσαρόλα, διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό, προσθέτετε τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα.
6 Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και ξαναβάζετε μέσα στον κρέα. Κλείνετε τη φωτιά κι αφήνετε πάνω στο μάτι να πάρει μια μικρή βράση.
7 Στο διάστημα αυτό βράζετε τα ζυμαρικά της αρέσκειας σας σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους και τα στραβά.
8 Βάζετε το ελαιόλαδο που κρατήσατε στην κατσαρόλα μαζί με τη 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη.
9 Σοτάρετε και προσθέτετε τα ζυμαρικά σας ,τα ανακατεύετε, σβήνετε με το ζουμί που κρατάτε και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένο τυρί κι είναι έτοιμο να το κάνετε.
Πηγή: chefoulis.gr