Υλικά:
- 200 γρ χουρμάδες (ζυγισμένοι χωρίς κουκούτσι)
- 140 γρ νερό
- 2 γρ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- ½ κ.γ φυσική βανίλια ή 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας ή άρωμα καραμέλας
- 300 γρ αμύγδαλα και φουντούκια (ανάλογα το πώς τα προτιμάμε)
- 500 γρ κουβερτούρα (χρησιμοποίησα με 72%κακάο)
Εκτέλεση:
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα
2
Χωρίς να τοποθετήσουμε λαδόκολλα, βάζουμε τους ξηρούς καρπούς στη λαμαρίνα και ψήνουμε στους 200 σε άερα για 8-10 λεπτά
3
Εν τω μεταξύ τοποθετούμε τους χουρμάδες σε ένα κατσαρολάκι με το νερό. Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Κλείνουμε το μάτι. Πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε τη βανίλια ή και ότι άλλο θέλετε (ξύσμα πορτοκαλιού, ποτό κ.α)
4
Αφού έχουν καβουρντιστεί οι ξηροί καρποί τους αφήνουμε πάνω στη λαμαρίνα να κρυώσουν. Αν χρησιμοποιήσουμε φουντούκια με φλούδα θα πρέπει να τις αφαιρέσουμε
5
Τοποθετούμε τους ξηρούς καρπούς στην καραμέλα από χουρμάδες και ανακατεύουμε καλά
6
Τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου. Με ένα κουτάλι παίρνουμε ποσότητα από το μείγμα και με ένα άλλο τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή στην κατάψυξη για πιο γρήγορα
7
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα. Τοποθετούμε κάθε βραχάκι στο κουτάλι και με ένα άλλο περιχύνουμε. Τοποθετούμε τα βραχάκια στη λαδόκολλα
8
Βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσουν
9
Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και διατηρούμε στο ψυγείο
Πηγή: misshealthyliving.gr