Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σοκολατάκια βραχάκια με ξηρούς καρπούς και καραμέλα από χουρμάδες

05/04/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, κάπαρη και λιαστή ντομάτα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά:

  • 200 γρ χουρμάδες (ζυγισμένοι χωρίς κουκούτσι)
  • 140 γρ νερό
  • 2 γρ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • ½ κ.γ φυσική βανίλια ή 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας ή άρωμα καραμέλας
  • 300 γρ αμύγδαλα και φουντούκια (ανάλογα το πώς τα προτιμάμε)
  • 500 γρ κουβερτούρα (χρησιμοποίησα με 72%κακάο)

Εκτέλεση:

1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα

2

Χωρίς να τοποθετήσουμε λαδόκολλα, βάζουμε τους ξηρούς καρπούς στη λαμαρίνα και ψήνουμε στους 200 σε άερα για 8-10 λεπτά

3

Εν τω μεταξύ τοποθετούμε τους χουρμάδες σε ένα κατσαρολάκι με το νερό. Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Κλείνουμε το μάτι. Πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε τη βανίλια ή και ότι άλλο θέλετε (ξύσμα πορτοκαλιού, ποτό κ.α)

4

Αφού έχουν καβουρντιστεί οι ξηροί καρποί τους αφήνουμε πάνω στη λαμαρίνα να κρυώσουν. Αν χρησιμοποιήσουμε φουντούκια με φλούδα θα πρέπει να τις αφαιρέσουμε

5

Τοποθετούμε τους ξηρούς καρπούς στην καραμέλα από χουρμάδες και ανακατεύουμε καλά

6

Τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου. Με ένα κουτάλι παίρνουμε ποσότητα από το μείγμα και με ένα άλλο τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή στην κατάψυξη για πιο γρήγορα

7

Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα. Τοποθετούμε κάθε βραχάκι στο κουτάλι και με ένα άλλο περιχύνουμε. Τοποθετούμε τα βραχάκια στη λαδόκολλα

8

Βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσουν

9

Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και διατηρούμε στο ψυγείο

Πηγή: misshealthyliving.gr

Previous Post

Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, κάπαρη και λιαστή ντομάτα

Next Post

Μπάμιες γιαχνί με πατάτες

Next Post
Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, κάπαρη και λιαστή ντομάτα

Μπάμιες γιαχνί με πατάτες

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ