Σοκ: Αυτοκτόνησε Διευθύντρια Δημοτικού σχολείου στη Βρετανία γιατί πήρε πολύ αρνητική αξιολόγηση

71

Μία εκπαιδευτικός από τη Βρετανία, διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου από το 2010, δεν άντεξε όταν το σχολείο υποβαθμίστηκε στις ετήσιες αξιολογήσεις στην χαμηλότερη κατηγορία λαμβάνοντας τον χαρακτηρισμό “ανεπαρκές” – “inadequate”.Η 53χρονη Ρουθ Πέρι ήταν διευθύντρια στο Caversham Primary School στην πόλη Ρέντινγκ τα τελευταία 13 χρόνια.

Ένα περιστατικό που βάρυνε ιδιαίτερα στην αρνητική αξιολόγηση που έλαβε το σχολείο της ήταν η δημοσιοποίηση βίντεο με μαθητή που χόρευε αυτό που αποκαλείται flossing dance.

Το συμβάν αυτό θεωρήθηκε από τον αρμόδιο φορέα για τη διεξαγωγή των αξιολογήσεων ότι συντείνει στην “πρώιμη σεξουαλικοποίηση” των παιδιών. Τον Ιανουάριο αυτοκτόνησε λίγο πριν δημοσιοποιηθεί η έκθεση αξιολόγησης καθώς είχε ενημερωθεί ότι το σχολείο είχε κατρακυλήσει στη χαμηλότερη βαθμίδα ως “ανεπαρκές”.

Η εκπαιδευτικός είχε έρθει αντιμέτωπη με τις επικρίσεις του σχολικού επιθεωρητή που λαμβάνοντας γνώση για το περιστατικό με τον “ακατάλληλο χορό” είχε χαρακτηρίσει τις κινήσεις “σεξουαλικοποιημένες”. Η Ρουθ Πέρι είχε πει τότε στο περιβάλλον της, σύμφωνα με τα όσα είπε στο BBC η αδελφή της, ότι ήταν “η χειρότερη μέρα της ζωής της” και ότι τα όσα είχε πει ο επιθεωρητής ήταν “άδικα”.

Η Πέρι ήταν παντρεμένη και μητέρα. Το δέσιμό της με τη συγκεκριμένη σχολική μονάδα ήταν τεράστιο. Είχε υπάρξει μαθήτρια εκεί ενώ το 2006 προσελήφθη ως εκπαιδευτικός. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2010, ανέλαβε τη διεύθυνσή του.

Πηγή: alfavita.gr