ΟΛΜΕ: Ακόμα δεν έχει συγκροτηθεί το ΑΠΥΣΔΕ Κρήτης

39

Ανακοίνωση της Ο.Λ.Μ.Ε. :

Αθήνα, 15/3/2023

Για τη μη συγκρότηση των ΑΠΥΣΔΕ Βορείου & Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Πελοποννήσου

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Βρισκόμαστε στα μέσα Μαρτίου και 4 ΑΠΥΣΔΕ της χώρας (Πελοποννήσου, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης), δεν έχουν ακόμη συγκροτηθεί ενώ θα έπρεπε η συγκρότησή τους ήδη να είχε πραγματοποιηθεί από τον Δεκέμβριο του προηγούμενου ημερολογιακού έτους 2022! Η καθυστέρηση συγκρότησης των ΥΣ παραβιάζει σαφή διάταξη του ΠΔ 1/2003, που στο άρθρ. 10 παραγρ. 2 αναφέρει ότι: «2. Οι αποφάσεις συγκρότησης των συμβουλίων εκδίδονται εντός του μηνός Δεκεμβρίου κάθε δεύτερου έτους. …». Τώρα ολοκληρώνεται το 1ο δεκαήμερο του Μαρτίου 2023 και δεν υπάρχει συγκρότηση για ΑΠΥΣΔΕ 4 Περιφερειών!

Τα ΑΠΥΣΔΕ έχουν αρμοδιότητες σημαντικές που αφορούν σε υπηρεσιακά ζητήματα εκπαιδευτικών και όταν δεν συνεδριάζουν, επειδή δεν έχουν συγκροτηθεί, δημιουργούν πολύ σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Την ώρα που η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ επαίρεται με φιέστες για τα «τεράστια» επιτεύγματα του «επιτελικού κράτους» κωλυσιεργεί για τρεις μήνες στη συγκρότηση των 4 αυτών συμβουλίων!

Είναι αδιανόητο από κυβερνητικά στελέχη να λοιδορείται ο δημόσιος τομέας, να κατηγορείται ότι είναι προβληματικός και ότι δεν λειτουργεί σωστά τη στιγμή που η μεγάλη καθυστέρηση συγκρότησης των ΑΠΥΣΔΕ είναι αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τα «επιτελικά» στελέχη του ΥΠΑΙΘ για την μη συγκρότηση των ΑΠΥΣΔΕ, τον εμπαιγμό με την «μετάθεση ευθυνών» εδώ και ένα τρίμηνο και απαιτεί την ΑΜΕΣΗ σύστασή τους!