Πέμπτη, 29 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μοσχάρι λεμονάτο με σκορδάτα ζυμαρικά

06/02/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μοσχάρι λεμονάτο με σκορδάτα ζυμαρικά
0
SHARES
Share on Facebook

Για το μοσχάρι λεμονάτο με μακαρόνια θα γίνειτε

  • 1200 γρ. ‎Μοσχάρι
  • 1 κούπα τσαγιού ‎Ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ‎Κρεμμύδι ξερό
  • 3 σκελίδες ‎Σκόρδο
  • 1 φύλλο ‎Δάφνη
  • 4 κόκκους ‎Μπαχάρι
  • 1 κουταλάκι του καφέ ‎Πάπρικα
  • ‎Αλάτι-πιπέρι μαύρο
  • 1/2 κουτάλι της σούπας ‎Μουστάρδα
  • Ζάχαρη ‎1 κουταλάκι του γλυκού
  • 1 κουτάλι της σούπας κοφτό ‎Κορν φλαουρ
  • 1 τεμ μόνο τον χυμό ‎Λεμόνι
  • 3 κλωναράκια ψιλοκομμένος ‎Μαϊντανός
  • 1 πακέτο ‎Ζυμαρικά
  • ‎Τυρί τριμμένο της αρέσκειας σας

Εκτέλεση

1 Κόβετε σε μικρά κομμάτια το κρέας,το πλένετε και το βάζετε να στραγγίξετε. Βάζετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψετε (κρατάτε λίγο στην άκρη για τα ζυμαρικά σας) και σοτάρετε το κρέας μέχρι να περιέχει τα υγρά του.

2 Προσθέτετε το κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι και σοτάρετε.

3 Βάζετε την δάφνη,το μπαχάρι, τη ζάχαρη κι ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα. Καλύπτετε με νερό, σκεπάζετε με το καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά κι αφήνετε να βράσει (αν προσθέσετε κι άλλο νερό).

4 Προς το τέλος βάζετε αλάτι. Θέλετε να μείνετε με ζουμί για να φτιάξετε τη σάλτσα του. Από το ζουμί που έμεινε κρατάτε 1 φλιτζάνι του τσαγιού για τα ζυμαρικά σας.

5 Βγάζετε την κρέα από την κατσαρόλα, διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό, προσθέτετε τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα.

6 Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και ξαναβάζετε μέσα στον κρέα. Κλείνετε τη φωτιά κι αφήνετε πάνω στο μάτι να πάρει μια μικρή βράση.

7 Στο διάστημα αυτό βράζετε τα ζυμαρικά της αρέσκειας σας σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους και τα στραβά.

8 Βάζετε το ελαιόλαδο που κρατήσατε στην κατσαρόλα μαζί με τη 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη.

9 Σοτάρετε και προσθέτετε τα ζυμαρικά σας ,τα ανακατεύετε, σβήνετε με το ζουμί που κρατάτε και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένο τυρί κι είναι έτοιμο να το κάνετε.

Πηγή: chefoulis.gr

Previous Post

Σοκολατόπιτα με καρύδια και επικάλυψη σάλτσας σοκολάτας

Next Post

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι, αμύγδαλα και σταφίδες

Next Post
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι, αμύγδαλα και σταφίδες

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι, αμύγδαλα και σταφίδες

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ