Εκοιμήθη η Βασιλική Ράλλη, η εκατόχρονη Γερόντισσα Μοναχή Ειρήνη

369

Σήμερα εορτή του Άγιου Σάββα του Ηγιασμένου, συναγάλλονται ο Ουρανός και οι Άγγελοι και ο Άγιος Σάββας ο Ηγιασμένος μαζί και ο Άγιος Ραφαήλ, ο Άγιος Νικόλαος και η Αγία Ειρήνη, γιατί σήμερα 05 Δεκεμβρίου 2022 περί την 08:00 πρωινή, αναχώρησε για την άνω Ιερουσαλήμ η εκατόχρονη Γερόντισσα μοναχή Ειρήνη, κατά κόσμο Βασιλική Ράλλη.

Συναγάλλονται γιατί θα προϋπαντήσουν την εκλεκτή τους Βασιλική, η οποία αφιέρωσε όλη της την ζωή στον Χριστό μας και καθόρισε την πορεία της ζωής της η εύρεση των ιερών λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, της Αγίας Ολυμπίας, και των άλλων μαρτύρων στην περιοχή των Καρυών της Θερμής Λέσβου, διαδίδοντας των βίων αυτών των Αγίων και την πίστη της ανά την οικουμένη, με εκατοντάδες ομιλίες της σε όλο τον κόσμο.

Αγία του Θεού Ειρήνη, εκλεκτή του Αγίου Ραφαήλ πρέσβευε υπέρ ημών των αμαρτωλών. Αμήν.

Η Βασιλική Ράλλη, η εκατόχρονη Γερόντισσα μοναχή Ειρήνη

s

Στα 100 της χρόνια η Βασιλική Ράλλη, που γεννήθηκε και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής στη Λουτρόπολη Θερμής και τα τελευταία χρόνια ζει μαζί με την κόρη της Αγγελική Ράλλη στην Πάτρα και που με τα όνειρα της πριν από 64 χρόνια οδήγησε στην εύρεση των λειψάνων του Αγίου Ραφαήλ, έγινε μοναχή σε Μοναστήρι της Πάτρας και πήρε το όνομα Ειρήνη (Φεβρουάριος 2022). Το μυστήριο της μοναχικής κουράς τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης από τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, παρουσία της οικογένειάς της.

Ποια είναι η Βασιλική Ράλλη
Η Βασιλική Ράλλη γεννήθηκε στη Θερμή της Λέσβου λίγους μήνες μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Κατάγεται από το Μοσχονήσι της Μικράς Ασίας.

Ο πατέρας της Νικόλαος Μαραγκός έμεινε αιχμάλωτος στους Τούρκους, ενώ η μητέρα της ήλθε προσφυγοπούλα στη Λέσβο, διαφεύγοντας ως εκ θαύματος τη σφαγή τον τραγικό Σεπτέμβρη του 1922. Απεφοίτησε από το Ανώτερο Παρθεναγωγείο και τη Γαλλική Σχολή της Μυτιλήνης.

Αν και από νωρίς ασχολήθηκε με την ποίηση, ωστόσο τα τελευταία χρόνια μας έδωσε υπέροχα δείγματα πεζογραφίας, στα οποία είναι διάχυτη η αγάπη της, η νοσταλγία κι ο βαθύς πόνος για την αξέχαστη πατρίδα της, αλλά και η βαθιά της πίστη και ευλάβεια στο Θεό και τους Αγίους.

Είναι η πρώτη που δέχτηκε σε ενύπνιο τις υποδείξεις του αγίου Ραφαήλ σχετικά με την αποκάλυψη των λειψάνων μέσα στο κτήμα της και μέχρι σήμερα αποτελεί την κύρια και πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών γύρω από το “Θαύμα της Θερμής”.