Ζημιές προκάλεσε ο σεισμός των 5.6 R τη νύχτα στη Θεσπρωτία! Δείτε τις πρώτες εικόνες…

370

Λαχτάρησαν οι κάτοικοι της Πάργας αλλά και των γύρω περιοχών από ισχυρό σεισμό 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε στις 02.49 βορειοανατολικά της Πάργας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Θεσπρωτία και την Πρέβεζα όπου ο κόσμος πετάχτηκε έντρομος στον δρόμο. Επίσης αισθητός έγινε στο Ιωάννινα την ‘Αρτα, την Κέρκυρα και γενικότερα στη ευρύτερη περιοχή.

Το επίκεντρο της δόνησης ορίζεται 14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάργας και το εστιακό της βάθος μετρήθηκε στα 10 χιλιόμετρα. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή υλικές ζημιές. Σημειώνουμε πως στις 23.38 της Παρασκευής είχαμε ακόμα έναν σεισμό με το ίδιο επίκεντρο μεγέθους 4,3 Ρίχτερ.

Σοβαρές υλικές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις στο Καναλλακι έχει προκαλέσει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα 11 χλμ Ανατολικά Βορειοανατολικά της Πάργας.Από την στιγμή του σεισμού και μετά η περιοχή έχει βυθιστεί στο σκοτάδι και οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους.

Οι πρώτες εικόνες από το Καναλλάκι δείχνουν το μέγεθος των ζημιών. Βιτρίνες καταστημάτων έχουν σπάσει, πράγματα πεσμένα από τα ράφια και δεκάδες άλλες ζημιές.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για 2 ελαφρά τραυματίες.

Δείτε τις πρώτες εικόνες:

Πηγή: enikos.gr Με πληροφορίες ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ: mypreveza.gr, atpreveza.gr, prevezanews.gr, ΑΜΠΕ