Ευρεία σύσκεψη για τις χρηματοδοτήσεις του Δήμου Φαιστού…

188

Μια ακόμα ενημερωτική σύσκεψη ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο Δημαρχείο Φαιστού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, με οικοδεσπότη το Δήμαρχο Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο Γραμματέας της Ν. Δ. κ. Βαγγέλης Καρκανάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Ανδριγιαννάκης, η Αντιδήμαρχος κ. Βασιλεία Αρμουτάκη, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Φασομυτάκης και Αντώνης Κωνσταντουλάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Γραμματέας της ΝΟΔΕ Μοιρών κ. Μανούσος Πουλινάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μοιρών κ. Γιώργος Κακουλάκης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου κ. Μανώλης Ορφανουδάκης, ο Γραμματέας του Δήμου Φαιστού κ. Ηλιάδης κ.α.

Ο λόγος στη σύσκεψης ήταν η χρηματοδότηση του Δήμου Φαιστού με το ποσό των 7.000.000 ευρώ για την αντιμετώπιση  προβλημάτων που δημιούργησαν οι θεομηνίες, ενώ αναμένονται άλλα 11.000.000 με το νέο έτος.

Πολλά ήταν τα θέματα που άνοιξαν στη συνάντηση.

Ξεχώρισε το θέμα του Φράγματος του Πλατύ που θα φέρει νερό στο νότιο Ρέθυμνο και στο Φράγμα Φανερωμένης.

Ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης επανέφερε το θέμα για το «Λιμάνι του Νότου» στο Τυμπάκι, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Μακάριος έθεσε το θέμα του δρόμου που διασχίζει την πεντάκλιτη  Βασιλική, όπου ήταν η έδρα της πρώτης Μητρόπολης της Αποστολικής Εκκλησίας της Κρήτης και που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Μητρόπολη.

Ο κ. Μ. Σενετάκης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για ουσιαστική προώθηση μεγάλων έργων.

Ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης ζήτησε ουσιαστικά «Συγκρητισμό» για να προωθηθούν τα μεγάλα έργα τόσο της Μεσαράς, όσο και της Κρήτης.

Ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, τόνισε ότι μπαίνουν οι βάσεις για να αλλάξει όψη ο Δήμος Φαιστού, για πρώτη φορά με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις.

(Αναλυτικό ρεπορτάζ σε επόμενες αναρτήσεις μας)