Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Νέο βίντεο παραδόθηκε στο Λιμενικό – Καταθέτουν ξανά οι ψαράδες

278

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης καταστήματος στο λιμάνι της Ερέτριας, δείχνει ξεκάθαρα ότι το μοιραίο εκείνο μεσημέρι της Κυριακής 24 Ιανουαρίου, κάποια αλιευτικά μπήκαν στη θάλασσα παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς των ιδιοκτητών τους στις λιμενικές Αρχές.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ένα εκ των αλιευτικών σκαφών φαίνεται στο βίντεο πως κατευθύνεται προς το σημείο που είχε φτάσει με το φουσκωτό του σκάφος ο Σήφης Βαλυράκης προκειμένου να καταδυθεί με το ψαροντούφεκο του.

Το βιντεοσκοπημένο υλικό είναι πλέον μέρος του προανακριτικού υλικού και βάσει αυτού έχουν κληθεί να καταθέσουν τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα. Αναμένονται από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. τα αποτελέσματα από την εξέταση του βίντεο που είχε τραβήξει με το κινητό της τηλέφωνο μια κάτοικος Ερέτριας, στο οποίο φαίνεται ένα σκάφος να πραγματοποιεί κυκλικές κινήσεις προκαλώντας κυματισμό.

Ο ειδικός πραγματογνώμονας και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας θεωρεί ότι είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να έχει τραυματιστεί θανάσιμα από την προπέλα του δικού του σκάφους ο πρώην υπουργός. Ο κ. Αναστάσιος Δέδες, υποστηρίζει ότι για να είχε συμβεί κάτι τέτοιο, θα έπρεπε, ο άτυχος άντρας να κάθεται στην πλώρη του σκάφους του, κάτι που δεν προκύπτει από τα στοιχεία.

Η εκτίμησή του είναι ότι κάτι βίαιο, κάτι που δε μπορούσε να αντιμετωπίσει, τον έριξε στη θάλασσα.

Απαντήσεις αναμένονται από την ιατροδικαστική έκθεση.

Την ίδια ώρα, και ο διορισμένος από την εισαγγελία Χαλκίδας πραγματογνώμονας, ζητά να διοριστεί και δεύτερος πραγματογνώμονας για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Την ίδια στιγμή οι ψαράδες της Ερέτριας, είναι διατεθειμένοι να κινηθούν νομικά κατά μάρτυρα, που όπως λένε έκανε ανακριβή κατάθεση που τους δυσφημεί και τους εμπλέκει σε μια υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Πηγή: protothema.gr