Υπό εισαγγελική έρευνα πρώην δήμαρχος του Νομού Ηρακλείου και τοπικοί παράγοντες

811

Σοβαρή έρευνα «τρέχει» το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Εισαγγελέας Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε δήμο της ενδοχώρας του Ηρακλείου και αφορά χρονικά την περίοδο 2010-2013. Σύμφωνα με τις ασφαλείς πληροφορίες του Cretalive στο κάδρο της εισαγγελικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη έχουν τεθεί τόσο ο πρώην δήμαρχος όσο και περίπου 15 παράγοντες της τότε Δημοτικής Αρχής.

Αφετηρία για την εισαγγελική έρευνα φέρεται να αποτέλεσε τα όσα προέκυψαν από τη διασταύρωση στοιχείων του Πόθεν Έσχες. Καταγράφονται κινήσεις σε συγκεκριμένους λογαριασμούς που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για το πώς και το γιατί.

Πηγές ενημέρωσης ανέφεραν στο Cretalive ότι μία βασική πτυχή της έρευνας είναι να εξακριβωθεί κατά πόσο οι ελεγχόμενοι λογαριασμοί συνδέονται με το δήμο και αν οι καταγεγραμμένες κινήσεις αφορούσαν δημοτικές δράσεις και ενέργειες και υπό ποιο καθεστώς. Στη διάθεση μας έχουν περιέλθει διάφορες πληροφορίες, όμως επειδή η έρευνα είναι σε εξέλιξη, αρκούμαστε προς το παρόν να πούμε ότι παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την υπόθεση και αναμένουμε το επίσημο πόρισμα της έρευνας.

Πηγή: cretalive.gr