Ξεκινούν από το απόγευμα να πιστώνονται οι λογαριασμοί των δικαιούχων με το υπόλοιπο της επιδότησης

1822

Ο Άη Βασίλης ήρθε νωρίτερα για τους παραγωγούς της Κρήτης που μέχρι το απόγευμα θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους αφού πιστώνονται τα χρήματα των επιδοτήσεων! Παράλληλα μέχρι την Δευτέρα θα έχουν καταβληθεί τα ποσά από τη δεύτερη δόση της βασικής ενίσχυσης αλλά και η εξισωτική αποζημίωση με τους αγρότες να κάνουν τελικά … καλά Χριστούγεννα !
Όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Αποστολάκης σήμερα αναμένεται να γίνουν οι πιστώσεις των ενισχύσεων και μέχρι το απόγευμα τα χρήματα θα είναι στη διάθεση των παραγωγών στην τράπεζα Πειραιώς ενώ μέχρι αύριο θα είναι και στις υπόλοιπες τράπεζες
Ο ίδιος επεσήμανε ότι η εξισωτική που ανέρχεται σε 230 εκ ευρώ θα πληρωθεί αύριο Παρασκευή στην τράπεζα Πειραιώς και στις υπόλοιπες μέχρι τη Δευτέρα.
Όπως είπε ο κ. Αποστολάκης το υπόλοιπό της βασικής ενίσχυσης ανέρχεται 323 εκατομμύρια ευρώ και αφορά σε 600.000 δικαιούχους. Επίσης θα διανεμηθούν 525 εκ. ευρώ της πράσινης ενίσχυσης σε 600.000 αγρότες. Ακόμη το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ προορίζεται για νέους αγρότες και αφορά 70.000 δικαιούχους ενώ 25.000 δικαιούχους αφορά το εθνικό απόθεμα.
Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη η τροπολογία για το ακατάσχετο θα εφαρμοστεί από αυτή την πληρωμή καθώς έχει αναδρομική ισχύ από τις 10 του μήνα ενώ καλύπτει την μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών.

Πηγή: ert.gr