Υλικά
1 κιλά βλίτα
3 πατάτες
4 κολοκυθάκια
Ελαιόλαδο
Λεμόνι
Αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα βλίτα, κόβουμε το κοτσάνι στο σημείο που είναι τρυφερό. Πλένουμε πολύ καλά και αφήνουμε να σουρώσουν.
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες μέχρι να μεσοψηθούν ( μπορούμε να προσθέσουμε φασολάκια, καρότα, πιπεριά).
Ρίχνουμε τα βλίτα και αφήνουμε μέχρι να ψηθούν, εξαρτάτε πόσο καλοψημένα ή όχι θέλει κάποιος τα λαχανικά.
Αποσύρουμε σε μια πιατέλα τα βλίτα και τα λαχανικά. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και λεμόνι σε όσα θέλουμε να καταναλώσουμε. Τα υπόλοιπα μπορούμε να κρατήσουμε στο ψυγείο για δυο μέρες.
Καλή επιτυχία!!!
Πηγή: kritikes-geuseis.gr