Η παράδοση για την τρίτη εβδομάδα του Τριωδίου, γνωστή ως «Εβδομάδα της Τυρινής» ή «της Τυροφάγου», απαιτούσε την αποχή των πιστών από το κρέας εν αναμονή της Καθαράς Δευτέρας. Τα παλιά χρόνια την εβδομάδα τούτη καταναλώνονταν τυρί, γάλα, γιαούρτι, αυγά, ζυμαρικά, τραχανάς, πίτες (τυρόπιτες, χορτόπιτες). Η διατροφική αυτή πρακτική προετοίμαζε τον κόσμο για τη μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής.
Ακολουθεί μια συλλογή συνταγών πλούσιων σε τυριά, άλλες παραδοσιακές και άλλες νεότερες, ελληνικές ή ξένων κουζινών που μας αρέσουν, για να επιλέξετε ό,τι ταιριάζει καλύτερα στις διαθέσεις και τη σύνθεση του τραπεζιού τις μέρες τούτες και μέχρι την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024