Το όνομα του Γιατρού Μιχάλη Γιαννακάκη θα δοθεί σε δρόμο του Τυμπακίου με απόφαση του Δήμου Φαιστού

321

Τίμησαν χθες τη μνήμη του αείμνηστου Αμαριώτη Γιατρού Μιχάλη Γιαννακάκη στο Τυμπάκι.

Συγκεκριμένα χθες, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου Αρχιερατικό μνημόσυνο στη μνήμη του, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακαρίου.

Για την προσφορά και το έργο του Μιχάλη Γιαννακάκη, μίλησε η Φιλόλογος και πρώην Διευθύντρια του Εσπερινού Γυμνασίου – Λυκείου Τυμπακίου κ. Ειρήνη Μαράκη, ενώ το λόγο  πήρε στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Τυμπακίου και προσωπικός φίλο του αείμνηστου Γιατρού, κ. Γιάννης Φασομυτάκης ο οποίος ανακοίνωσε ότι: Το όνομα του Μιχάλη Γιαννακάκη θα δοθεί στο δρόμο που περνά μπροστά από το παλιό ΙΚΑ (Λαχαναγορά), για να τιμηθεί η μνήμη του. Επίσης τόνισε τη μεγάλη προσφορά του και την αγάπη που είχε τόσο για τον συνάνθρωπό του, όσο και για την επιστήμη του..

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα δοθεί το όνομά του και σε δρόμο της γενέτειράς του Πλάτανο Αμαρίου…

Λίγα λόγια για το Γιατρό Μιχάλη Γιαννακάκη

Γεννημένος το 1943 στον Πλάτανο Αμαρίου ήταν ένα από τα τέσσερα παιδιά του γιατρού Γιάννη Γιαννακάκη και της Γεωργίας Λενακάκη από τον Καλοχωραφίτη.

Ο πατέρας του ήταν ο πρώτος γιατρός στα Αμαριώτικα και εξυπηρετούσε όλα τα χωριά της Ρίζας του Ψηλορείτη.

Έτσι ο Μιχάλης ο πρώτος από τα παιδιά του, ακολούθησε το λειτούργημα του πατέρα του σπουδάζοντας ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ήταν Γενικός Γιατρός και ήλθε στο Τυμπάκι το 1980. Αρχικά εργάστηκε στο Αγροτικό Ιατρείο Τυμπακίου και στη συνέχεια στο ΙΚΑ Τυμπακίου, ως τη σύνταξή του το 2011.

Αλλά και όταν βρέθηκε συνταξιούχος, αποφάσισε να συνεχίσει να προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες στον τόπο του και τους συνανθρώπους του.

Σε συνεργασία με το Δήμο Φαιστού δημιουργήθηκε τότε Δημοτικό Ιατρείο δίπλα στο Δημοτικό κατάστημα, όπου προσέφερε από το πρωί έως το απόγευμα καθημερινά τις γνώσεις του σε όσους τον επισκεπτόταν.

Δεκάδες άνθρωποι έκαναν ουρά κάθε μέρα για να τον συμβουλευτούν και να γράψουν φάρμακα.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του…

(Φωτογραφίες: Του e-mesara.gr και της Φιλολόγου κ. Στέλλας Κυδωνάκη, την οποία και ευχαριστούμε…