Το Κεντρικό Λιμεναρχείο προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες σκαφών για αύριο Τετάρτη

966

Ανακοίνωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου:

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνει ότι για αύριο Τετάρτη τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι νεφώσεις με βροχές στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Σποραδικές καταιγίδες στις βόρειες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα, που πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Βαθμιαία επικράτηση βορειοανατολικών ανέμων που στα πελάγη θα φθάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ.

Κυκλάδες-Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται αρχικά στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 6 και τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου και  να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Τέλος  γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.