Τινάζουν στον αέρα τον τουρισμό στο Καλαμάκι! Φεύγουν οι ομπρέλες και κλείνουν τα μαγαζιά υπό το φόβο προστίμων… (Φωτογραφίες)

11259

Τραγικές εικόνες παρατηρούνται από σήμερα το πρωί στο τουριστικό επίνειο του Δήμου Φαιστού, στο Καλαμάκι.

Ένα τουριστικό στολίδι του τόπου μας κλείνει και μάλιστα παραμονές εκλογών!

Από το πρωί οι καταστηματάρχες που έχουν μαγαζιά στην παραλία, με δάκρυα στα μάτια αφαιρούν τα τραπεζοκαθίσματα, αφαιρούν τις ομπρέλες από την παραλία που τις διέθεταν δωρεάν και κλείνουν τα μαγαζιά τους.

Αιτία;

Η αυθαίρετη αύξηση της γραμμής αιγιαλού που επέβαλε το Υπουργείο με αποτέλεσμα όλα αυτά τα κτίσματα να βρεθούν στην κόκκινη περιοχή.

Και όμως!

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχτισαν νόμιμα, έχουν άδειες, καθώς όταν δημιούργησαν τις εγκαταστάσεις ίσχυαν άλλα πράγματα.

Σήμερα είναι προ αδιέξοδο.

Το Καλαμάκι αδειάζει, τα ξένα σάιτ γράφουν ότι το Καλαμάκι κλείνει και κανείς δεν ενδιαφέρεται.

Πριν λίγες ημέρες έγινε σύσκεψη στο Δήμο Φαιστού και σχηματίστηκε Επιτροπή η οποία βρήκε δικηγόρο και προχώρησε παραπέρα το θέμα, αλλά μάλλον κάποιοι βιάζονται.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι από χθες ξεκίνησαν να πέφτουν πρόστιμα στην περιοχή του Κόκκινου Πύργου και οι άνθρωποι προτίμησαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους προκειμένου να γλιτώσουν.

Όμως αυτό δεν είναι λύση.

Το Καλαμάκι πρέπει να μείνει ζωντανό.

Πρέπει να στηριχθεί.

Είναι πηγή ζωής για τον τόπο μας, δουλεύουν δεκάδες οικογένειες εκεί και εκατοντάδες άνθρωποι και δεν επιτρέπετε να πέσει σε μαρασμό.

Περιμένουμε άμεσα πρωτοβουλίες.

Για σύσκεψη παρουσία της Αποκεντρωμένης, της Αιρετής Περιφέρειας, του Δήμου, του Λιμενικού, των φορέων του Καλαμακίου για να βρεθεί λύση.

Τώρα…

Σήμερα…

Γιατί αύριο θα δεν υπάρχει…