Παρασκευή, 13 Ιουνίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανίτες με ταχίνι, μπανάνα, αμύγδαλα, μέλι

20/03/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Τηγανίτες με ταχίνι, μπανάνα, αμύγδαλα, μέλι
0
SHARES
Share on Facebook

Αυτές οι τηγανίτες με ταχίνι είναι εμπνευσμένες από το αγαπημένο πρωινό της αδερφής της Γεωργίας και μία από τις αγαπημένες της νηστίσιμες πίτες, την ταχινόπιτα. Το ταχίνι είναι πολύ θρεπτικό και πλούσιο σε υγιή λιπαρά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ  

  • 1 μέτρια μπανάνα ώριμη
  • 4 κ.σ. ταχίνι
  • 50 γρ. ωμά αμύγδαλα
  • 35 γρ. νιφάδες βρώμης (χωρίς γλουτένη)
  • 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης ή μέλι
  • 1 κ.σ. απαλό ελαιόλαδο
  • 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (χωρίς γλουτένη)
  • 240 ml γάλα αμυγδάλου
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. τριμμένη κανέλα, βανίλια, ή ξύσμα λεμονιού
  • ¼ κ.γ. θαλασσινό αλάτι

ΜΕΘΟΔΟΣ 

  • Χτυπάμε στο μούλτι τα αμύγδαλα, τις νιφάδες βρώμης και την μπανάνα μέχρι να γίνουν μία πάστα.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε την πάστα και ανακατεύουμε καλά.
  • Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 3 με 5 λεπτά και βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια/ δυνατή φωτιά.
  • Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια, αλείφοντας με λίγο σπορέλαιο την βάση.
  • Χρησιμοποιούμε ¼ κούπας από το μείγμα για κάθε τηγανίτα.
  • Ψήνουμε για 3 λεπτά περίπου την κάθε πλευρά, επαναλαμβάνοντας την διαδικασία για όλο το μείγμα.
  • Σερβίρουμε με φρούτα επιλογής, έξτρα ταχίνι και σιρόπι σφενδάμου.
  • Καλή Όρεξη

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Επιλογές για γαρνιτούρα: Ταχίνι, μπανάνα, μέλι (αν δεν ακολουθούμε vegan διατροφή), σουσάμι, τριμμένη σοκολάτα, κακάο ή αμύγδαλο φιλέ. Επίσης κομμένη μπανάνα και κανέλα. Αν δεν ακολουθούμε διατροφή χωρίς γλουτένη αντικαθιστούμε τα άλευρα με 125 γρ. (1 κούπα) αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

*Σε ευχαριστούμε Γεωργία για την υπέροχη συνταγή

Πηγή: zerotoeighteen.gr

Previous Post

Κέικ με πορτοκάλι, σταφίδες και καρύδια (νηστίσιμο- χωρίς λάδι)

Next Post

Ο Όσιος Σεραφείμ

Next Post
Ο Όσιος Σεραφείμ

Ο Όσιος Σεραφείμ

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ