Θαύμα του Αγίου Σάββα του Νέου – Αυγενική 30 Νοεμβρίου 2022

822

Του Μιχάλη Ζαχαριάδη

Ο Γιάννης μου είχε ατύχημα στις 7 του μήνα έφυγε το αμάξι μετά την Αγία Τριάδα στην Αυγενική και έπεσε κάτω στη χαράδρα. Αυτό έγινε γύρω στις 2:00 το βράδυ δεν τον είδε κανένας πολεμούσε να βγει μόνος του πάνω.. περνούσαν αυτοκίνητα και δεν τον έβλεπαν. Κάποια στιγμή πέρασε ένας χωριανός ο Μανώλης Σπινθουρακης και με κάποιο τρόπο σταμάτησε κοντά στο Γιάννη! Ήθελε να κοιτάξει κάτι λέει στο σπίτι του με τους προβολείς.. κάποια στιγμή πατάει μία πέτρα με το αμάξι και παραξενεύτηκε τόσο πολύ που κατέβηκε να δει τι συμβαίνει λίγο.. πιο δεξιά είδε κάτι σαν φως να αναβοσβήνει ,πήγε κοντά και είδε τον Γιάννη μου. Ο Γιάννης μου δεν είχε ούτε φακό, ούτε κινητό ,ούτε κάτι σαν φως !Το αμάξι ήταν πολύ χαμηλά! Είχαν κλείσει όλα τα φώτα και δεν φαινόταν τίποτα!

Αυτό ήταν το πρώτο θαύμα.

Το δεύτερο θαύμα είναι πώς όταν φτάσαμε  στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι είχε σπασμένη σπονδυλική στήλη, είχε σπασμένα πλευρά, ρήξη κήλης, αιμάτωμα στο επινεφρίδιο, είχε πρόβλημα στο συκώτι και κάταγμα στο ισχίο. Η κατάστασή του ήταν πολύ σοβαρή ! Κάθισε 7 μέρες στην εντατική.. Έπρεπε να γίνει χειρουργείο στη σπονδυλική στήλη αλλά δεν του έκαναν επειδή είχε αιμορραγία στη σπλήνα!

Όταν σταθεροποιήθηκε η κατάσταση της σπλήνας 17 του μήνα μας είπαν ότι θα γίνει χειρουργείο στη σπονδυλική στήλη.

Το βράδυ πριν το χειρουργείο προσευχόμουν στο νοσοκομείο να γίνει καλά ο Γιάννης.

Ενώ προσευχόμουν βλέπω ένα γέροντα να στέκεται πάνω από τα πόδια του Γιάννη να κρατάει μία λαμπάδα ,να έχει κατεβασμένο το κεφάλι του και ήταν σαν να προσευχόταν ..Δεν είδα καθόλου το πρόσωπό του..Μμόνο το σώμα του.

Το πρωί  είπα στη σύζυγο  μου Μαρία Πρεβελιανακη τι είχε συμβεί και την καθησύχασα  να μη φοβάται αφού κάποιος Άγιος ήταν και τον προστάτευε και πως όλα θα πάνε καλά!

Ήρθαν να πάρουν τον Γιάννη για το χειρουργείο κι ενώ  περίμενα με τη Μαρία έξω από το χειρουργείο ήρθε το security και μας λέει ότι θα πρέπει να παραμείνει μόνο ο ένας . Έτσι πήγα στο εκκλησάκι από κάτω να προσευχηθώ. Πήγα στον Άγιο Λουκά αμέσως και παρακαλούσα να πάνε όλα καλά.. Προσευχόμουν να μου φανερώσει το πρόσωπο του Αγίου με κάποιο τρόπο.. να μάθω ποιος άγιος ήταν..

Τελειώνοντας την προσευχή πάω να φύγω από το εκκλησάκι και βλέπω ότι είχε καρβουνάκια και λιβάνι και λέω κάτσε να θυμίσω. Αρχίζω να θυμιάζω όλες τις εικόνες ..κάποια στιγμή μπαίνει κάποιος κύριος και κάθεται σε μία καρέκλα. Όταν  τελείωσα φεύγοντας  με σταματάει και μου λέει. Τι κάνεις εσύ εδώ. Είσαι γιατρός;

Του απαντώ ότι έχω το παιδί μου από ατύχημα στο χειρουργείο. Με ρωτάει  που έγινε αυτό. Και του λέω στην Αυγενική έγινε.

Αμέσως βλέπω τα μάτια του να δακρύζουν άρχισε να μου μιλάει τόσο πολύ γρήγορα και να μου λέει:

– Για σένα ήρθα εδώ!!!! Με έστειλε ο Άγιος Σάββας της Καλύμνου να σου πω πως όλα θα πάνε καλά!! Χθες το βράδυ καθόμουν σπίτι μου και έκανα προσευχή κρατώντας την εικόνα του Αγίου Σάββα της Καλύμνου που από πίσω από την εικόνα έγραφε Κάθισμα Αγίου Σάββα στην Αυγενική.

[Αυτός ο άνθρωπος δουλεύει στο νοσοκομείο 30 χρόνια για μένα έχει χάρισμα . Δουλεύει στο φαρμακείο του ΠΑΓΝΗ τον λένε Σήφη].

Εγώ τα είχα χαμένα ..με πήρε από το χέρι και με πήγε στο φαρμακείο που δούλευε και μου είπε να περιμένω.. φώναξε μία γυναίκα ..τον άκουγα να λέει..

Είδες που στα λεγα;  Έρχεται η γυναίκα και κάνει το σταυρό της!! Ο Σήφης συνέχεια μου έλεγε μη στεναχωριέσαι είναι μέσα ο Άγιος Σάββας της Καλύμνου ο Άγιος Πορφύριος η Παναγία η Κουδούμιανη και χειρουργούν το παιδί σου και όλα θα πάνε καλά!!

Ο Σήφης μου λέει (χωρίς να ξέρει ότι υπάρχει μία εκκλησία στην Αυγενική)

Παίρνω την πεθερά μου τηλέφωνο Γιάννα Πρεβελιανακη την ρωτήσω αν υπάρχει εκκλησία η εικόνα του Άγιου Σάββα στην Αυγενική όπως μου έλεγε ο Σήφης..

Η πεθερά μου δεν γνώριζε.. ρωτούσε αλλά μου έλεγε ότι δεν ξέρει κάτι.

Ο Σήφης επέμενε και έλεγε πως υπάρχει αφού του το υπέδειξε Ο Άγιος!!

Μετά από καμιά ώρα με παίρνει η πεθερά μου και μου λέει ότι υπάρχει και ότι βρίσκεται στο σπίτι του  π.Αρσενίου  Προκοπάκη.

Ενώ συνέβαιναν αυτά και πέρασε η ώρα  το χειρουργείο τελείωσε και βγήκε ο γιατρός να μας πει πως όλα πήγαν καλά!

Ξανά κατεβαίνουμε κάτω και καθόμουνα με το Σήφη και με παρηγορούσε ..εγώ είχα συγκλονιστεί πολύ με όλα αυτά που συμβαίνουν.. πήρα τηλέφωνο στην Κάλυμνο και μου στείλανε την εικόνα και λαδάκι.. να ναι καλά οι άνθρωποι! Πάλι μετά από λίγο μου λέει ο Σήφης πάνω πάνω γιατί θα βγει πάλι ο γιατρός και πραγματικά έτσι έγινε μόλις πήγαμε πάνω βγαίνει ο γιατρός και μας λέει ότι όλα πήγαν καλά.

Ο Σήφης συνέχεια μας έλεγε για τον Άγιο Σάββα της Καλύμνου ότι τον βλέπει, του μιλάει και ότι είναι μεγάλος Άγιος. Ο Σήφης μας είπε πως Ο Αγιος του υπέδειξε ότι θα βγει σε 7 μέρες μετά το χειρουργείο και πραγματικά βγήκε σε 7 μέρες. Την ημέρα που ήταν να βγει ήρθε πάλι στο δωμάτιο για να δει τον Γιάννη και του λέει σήμερα θα φύγετε το απόγευμα μη στεναχωριέσαι.. Όλα πήγαν καλά με το θέλημα του Θεού..

Εγώ πήγα και ρώτησα  τους γιατρούς αν θα έβγαινε εκείνη την ημέρα  κι εκείνοι μου απάντησαν  πως ίσως φεύγαμε σε δυο-τρεις μέρες.  Και πραγματικά το απόγευμα έρχονται και μας λένε ότι θα φύγει ο Γιάννης.

Ζήσαμε ένα θαύμα από έναν Άγιο που μας φανερώθηκα! Τον ευγνωμονούμε!