Τέλος Φεβρουαρίου νέα ασθενοφόρα στα Κέντρα Υγείας Μοιρών και Σπηλίου…

74

Περί τα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να έχουν παραδοθεί τα περισσότερα από τα 14 νέα ασθενοφόρα για τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ, ανάμεσα στη διοίκηση και μέλη του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Σωματείου Πληρωμάτων Ασθενοφόρων Κέντρων Υγείας.

Από πλευράς της 7ης ΥΠΕ αναφέρθηκε το πρόβλημα που υπάρχει από τον προμηθευτή των οχημάτων, ωστόσο, δύο από τα ασθενοφόρα αναμένεται ίσως και εντός του Δεκεμβρίου να δοθούν στα Κέντρα Υγείας Σπηλίου, Καστελλίου και Μοιρών, που αντιμετωπίζουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα, με το Σπήλι εδώ και δεκαπέντε ημέρες να μην έχει ασθενοφόρο να κάνει τις διακομιδές.

Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός για την προμήθεια των ασθενοφόρων φτάνει στα 1.148.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα 2014-2020 της Περιφέρειας Κρήτης.

Μέσω της υλοποίησης της πράξης δημιουργείται ένα σύγχρονος, αξιόπιστος στόλος ασθενοφόρων σε επίπεδο Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, που θα αφορά όλα τα Κέντρα Υγείας που λειτουργούν στην ενδοχώρα της Κρήτης.

Συγκεκριμένα:

  • Στην Π.Ε. Χανίων: Κέντρο Υγείας Κισσάμου, Κέντρο Υγείας Κανδάνου, Κέντρο Υγείας Βάμου
  • Στην Π.Ε. Ρεθύμνου: Κέντρο Υγείας Σπηλίου, Κέντρο Υγείας Αγίας Φωτεινής Αμαρίου, Κέντρο Υγείας Περάματος, Κέντρο Υγείας Ανωγείων
  • Στην Π.Ε. Ηρακλείου: Κέντρο Υγείας Μοιρών, Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας, Κέντρο Υγείας Χάρακα, Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, Κέντρο Υγείας Άνω Βιάννου, Κέντρο Υγείας Καστελλίου Πεδιάδος
  • Στην Π. Ε. Λασιθίου: Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων Οροπεδίου Λασιθίου

Πηγή: parakritika.gr