Τα αιτήματα των μαθητών του Λυκείου Αγίων Δέκα που βρίσκεται υπό κατάληψη

351

Από τους μαθητές του Λυκείου των Αγίων Δέκα πήραμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο:

Σήμερα , 13/01/2022 , με την άποψη και τον λόγο της πλειοψηφίας οι μαθητές του ΓΕΛ Αγίων Δέκα πραγματοποιούν  την  συγκεκριμένη κατάληψη.

Η εν λόγω κατάληψη έχει ως κύριο γνώμονα και βάση τα ελλιπή μέτρα που έλαβε το Υπ. Παιδειας για την έναρξη των σχολείων. Παρατηρήσαμε ήδη από τις πρώτες μέρες , με το χτύπημα των κουδουνιών να υπάρχουν 25.000 περίπου κρούσματα από μαθητές και εκπαιδευτικούς . Επιπρόσθετα, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι τα σχολεία λειτουργούν ως διαγνωστικό κέντρο COVID-19 με πειραματόζωα εμάς. Επικρατώντας άθλιες συνθήκες , συνωστισμός στους διαδρόμους , με την υγιεινή να παρακμάζει και χαοτική κατάσταση στα ΜΜΜ που μεταφέρονται οι μαθητές.

Ήδη σε όλη την Ελλάδα , που από την πρώτη μέρα δίνουν τον δικό τους αγώνα ξεπερνάνε τα 200 . Έχοντας τα ίδια αιτήματα όλοι προσπαθούμε , να αλλάξουμε τα σημερινά δεδομένα .

Συγκεκριμένα, στο δικό μας σχολείο , υπάρχει η εξής κατάσταση  που εκφράζεται από την δική μας οπτική γωνία και ίσως για κάποιους είναι υποκειμενική.

Αρκετοί συμμαθητές μας με την επανέναρξη των σχολικών μονάδων απουσίαζαν. Απουσίαζαν είτε τα ίδια έχουν ένα υποκείμενο νόσημα είτε έχουν μια σοβαρή πάθηση είτε έχουν στο κλειστό οικογενειακό τους περιβάλλον ευπαθή ομάδα. Γι’ αυτά τα παιδιά δεν γίνεται λόγος , απουσιάζουν από τις αίθουσες και κάνεις δεν νοιάζεται . Τι πρέπει όμως να γίνει γι’ αυτούς;

Ενώ στην περιοχή μας , υπάρχει μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων  COVID-19 , αυτές τις μέρες όπου η κακοκαιρία ήταν έντονη οι αίθουσες παρέμεναν κλειστές , με αποτέλεσμα να υπήρχε έντονος συνωστισμός , στον μικρό και στενό διάδρομο του σχολείου μας.

Τέλος, υπάρχει μοναδική καθαρίστρια στον χώρο του λυκείου , την οποία εκτιμάμε και σεβόμαστε για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κάνει. Δυστυχώς όμως δεν είναι αρκετός ένας άνθρωπος για να αναλάβει ένα ολόκληρο κτίριο μόνος του, ειδικά όπως σε τέτοιες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (πανδημία) που ο χώρος χρειάζεται συνεχώς απολύμανση.

Με αυτή την κατάληψη ο μοναδικός στόχος μας είναι η υγιής επιστροφή στα θρανία και να μπορέσουμε να περιορίσουμε την έξαρση των κρουσμάτων στο σχολείο μας .

Ώστε να προστατευθούν όλοι εμείς , οι οικογένειες μας και γενικά η κοινωνία.

 

Γι’ αυτό , ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 1-2 ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ , ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΙΘΟΥΣΕΣ-ΧΩΡΟΥΣ (ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ, ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ Κ.Α)

 

ΜΑΖΙΚΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΔΗΜΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

 

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΡΑΠΙΝΤ ΤΕΣΤ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ

 

ΖΗΤΑΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ , ΩΣΤΕ ΝΑ ‘’ΠΕΣΟΥΝ’’ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

 

ΥΓ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ

ΥΓ2 ΗΔΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΙΧΝΕΥΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ , ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ Ο ΙΟΣ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΤΟΜΑ

 

ΥΓ3 ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΥΣΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΜΕΙΣ.

 

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ 2 ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟ . ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟΤΕ

Οι Μαθητές

Του ΓΕΛ ΑΓΙΩΝ ΔΕΚΑ.