Συνελήφθη κλέφτης υδρομέτρων…

358

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μίνωα Πεδιάδος, συνολικά δέκα υποθέσεις κλοπών υδρομετρητών που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μίνωα-Πεδιάδος.

Για τις κλοπές αυτές συνελήφθη ένας 56χρονος Έλληνας.

Συγκεκριμένα χθες το πρωί, διενεργήθηκε ερεύνα από  αστυνομικούς του τμήματος από κοινού με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου  στην οικία και στο  φορτηγό αυτοκίνητο ενός άνδρα.

Κατά την διάρκεια των ερευνών διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος  είχε προβεί στην τοποθέτηση χάλκινων αντικειμένων σε χυτήριο μετάλλων (καμίνι), επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9 υδρομετρητές, δύο σωλήνες σύνδεσης υδρομετρητών, 18 χάλκινα χειροποίητα ποιμενικά κουδούνια και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Από την ανάλυση του τρόπου δράσης και τη συνδυαστική έρευνα αλλά και την προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020 είχε διαπράξει τουλάχιστον 10 κλοπές υδρομετρητών από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα-Πεδιάδος.

Ακόμη ο άνδρας  συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Η προανάκριση συνεχίζεται και ερευνάται η συμμέτοχη του σε άλλες ομοειδής πράξεις, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.