Στο περίπτερο του Συνεταιρισμού Τυμπακίου στην έκθεση ANUGA 2019  ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκης Βορίδης (Φωτογραφίες)

696

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου βρίσκεται στη διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2019 στην Κολωνία της Γερμανίας ώστε να προωθήσει το ελαιόλαδο και τα κηπευτικά των παραγώγων του.

Στο χώρο της έκθεσης οι εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού είχαν την τιμή να υποδεχτούν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη και να του αναφέρουν τα προβλήματα τα οποία έχει η προώθηση των αγροτικών προϊόντων στο εξωτερικό.

Ο κ. Βορίδης άκουσε προτάσεις για την περαιτέρω διείσδυση των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, να ανταλλάξει απόψεις για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο, αγροτοδιατροφικό τομέα καθώς επίσης και να ενημερώσει τους εκθέτες για τα νέα οικονομικοπολιτικά δεδομένα που διαμορφώνονται στον κλάδο τους.
Παράλληλα, δέχτηκε συγχαρητήρια για το γεγονός ότι η κυβέρνηση πέτυχε την εξαίρεση του ελαιολάδου και της βρώσιμης ελιάς από τους αμερικανικούς δασμούς, τρόφιμα που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 55% των ελληνικών προϊόντων που εξάγονται στις ΗΠΑ.
Επιπλέον, ο κ. Βορίδης τιμήθηκε από τον Πρόεδρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κολωνίας, Γκέραλντ Μπαίζε και συναντήθηκε με πληθώρα σημαντικών εκπροσώπων του κλάδου Τροφίμων και Ποτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Anuga 2019 λαμβάνουν μέρος οι μεγαλύτερες εταιρείες του αγροτοδιατροφικού κλάδου που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ