Σπιτικά κεφτεδάκια με ντομάτα, φέτα και κανέλα

53

Υλικά:

Tέσσερις φέτες ψωμιού ψίχα

100ml γάλα

Ενα αυγό

400γρ. κιμά αρνίσιο

Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Λίγο μαύρο πιπέρι

Λίγη ρίγανη

Οκτώ κουταλιές της σούπας αλεύρι

Τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Ένα κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

Μία μελιτζάνα τεμαχισμένη και στη συνέχεια κομμένη σε μεγάλα κομμάτια

Ένα κόκκινο ή κίτρινο πιπέρι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

Μισό κολοκυθάκι, κομμένο στη μέση και στη συνέχεια σε παχιά φέτες

Μισό ποτήρι λευκό κρασί

Μια ντομάτα ψιλοκομμένη

Ενα στικ κανέλας

100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

Λίγη μέντα και μαϊντανό, ψιλοκομμένα

Χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το ψωμί, το γάλα και το αυγό μαζί και αφήνουμε για 30 λεπτά,

Προσθέτουμε στον κιμά αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και στη συνέχεια ενώνουμε τα μείγματα από τα δύο μπολ και ζυμώνουμε το μείγμα.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και στη συνέχεια ρίχνουμε αλεύρι σε ένα ταψί.

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν και μετά τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι και προσθέτουμε τα λαχανικά. Τα σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για πέντε λεπτά.

Ρίχνουμε ξανά τα κεφτεδάκια στο ίδιο τηγάνι και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσουν για ένα λεπτό.

Προσθέστε τις ντομάτες και την κανέλα.

Μαγειρεύουμε για άλλα 45 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά έως ότου όλα τα λαχανικά μαλακώσουν.

Εάν χρειαστεί, αφαιρούμε το καπάκι για να συμπυκνωθούν τα υγρά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Σερβίρουμε με τα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας και μαϊντανού, τη φέτα και τον χυμό λεμονιού.

Πηγή: iefimerida.gr