Σπανακοτυρόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1 1/2 φλιτζάνι λάδι

2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1/2 κιλό φύλλο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι βούτυρο

1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο

1 ματσάκι άνηθο

αλάτι και πιπέρι

4 αυγά

1/2 κιλό τυρί φέτα

 Οδηγίες:

Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια

Προσθέτετε το σπανάκι (εάν είναι φρέσκο προσθέτετε και νερό)

Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό

Εν τω μεταξύ θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πιρούνι

Χτυπάτε τ΄αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα

Προσθέστε στο μίγμα το σπανάκι και αλατοπιπερώνετε

Λιώνετε το βούτυρο

Βουτυρώνετε το ταψί

Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο

Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα

Ρίχνετε το σπανάκι και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω

Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο

Γυρίζετε αυτά που περισσεύουν έξω από το ταψί προς τα μέσα

Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό

Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο

Πηγή: mykonosdaily.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακοτυρόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για 8 άτομα

500 γρ. φύλλα κρούστας
1 ½ κιλό σπανάκι φρέσκο ή 1 κιλό κατεψυγμένο
10-12 κρεμμυδάκια
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 κουτ. τσαγιού μοσχοκάρυδο
600 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
200 γρ. γιαούρτι πλήρες
4 αβγά χτυπημένα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Πλένετε καλά και ψιλοκόβετε το σπανάκι, το αλατίζετε και το αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να βγάλει τα νερά του.

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά.

Στύβετε με τα χέρια το σπανάκι για να το στραγγίσετε και το μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Αναμειγνύετε τα αβγά με το τυρί, το γιαούρτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το μισό ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και τα ρίχνετε στο μπολ με το σπανάκι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.

Στρώνετε τα μισά φύλλα λαδωμένα σε επίσης λαδωμένο ταψί, σταυρωτά, με τις άκρες να εξέχουν από το ταψί.

Απλώνετε τη γέμιση και γυρίζετε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Καλύπτετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά.

Κόβετε όσα περισσεύουν.

Χαράζετε την πίτα, την αλείφετε με ελαιόλαδο και την ψήνετε για 1 ώρα περίπου.

Πηγή: athinorama.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακοτυρόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για 8 άτομα

500 γρ. φύλλα κρούστας
1 ½ κιλό σπανάκι φρέσκο ή 1 κιλό κατεψυγμένο
10-12 κρεμμυδάκια
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 κουτ. τσαγιού μοσχοκάρυδο
600 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
200 γρ. γιαούρτι πλήρες
4 αβγά χτυπημένα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Πλένετε καλά και ψιλοκόβετε το σπανάκι, το αλατίζετε και το αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να βγάλει τα νερά του.

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά.

Στύβετε με τα χέρια το σπανάκι για να το στραγγίσετε και το μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Αναμειγνύετε τα αβγά με το τυρί, το γιαούρτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το μισό ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και τα ρίχνετε στο μπολ με το σπανάκι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.

Στρώνετε τα μισά φύλλα λαδωμένα σε επίσης λαδωμένο ταψί, σταυρωτά, με τις άκρες να εξέχουν από το ταψί.

Απλώνετε τη γέμιση και γυρίζετε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Καλύπτετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά.

Κόβετε όσα περισσεύουν.

Χαράζετε την πίτα, την αλείφετε με ελαιόλαδο και την ψήνετε για 1 ώρα περίπου.

Πηγή: athinorama.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακοτυρόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για 8 άτομα

500 γρ. φύλλα κρούστας
1 ½ κιλό σπανάκι φρέσκο ή 1 κιλό κατεψυγμένο
10-12 κρεμμυδάκια
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 κουτ. τσαγιού μοσχοκάρυδο
600 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
200 γρ. γιαούρτι πλήρες
4 αβγά χτυπημένα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Πλένετε καλά και ψιλοκόβετε το σπανάκι, το αλατίζετε και το αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να βγάλει τα νερά του.

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά.

Στύβετε με τα χέρια το σπανάκι για να το στραγγίσετε και το μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Αναμειγνύετε τα αβγά με το τυρί, το γιαούρτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το μισό ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και τα ρίχνετε στο μπολ με το σπανάκι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.

Στρώνετε τα μισά φύλλα λαδωμένα σε επίσης λαδωμένο ταψί, σταυρωτά, με τις άκρες να εξέχουν από το ταψί.

Απλώνετε τη γέμιση και γυρίζετε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Καλύπτετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά.

Κόβετε όσα περισσεύουν.

Χαράζετε την πίτα, την αλείφετε με ελαιόλαδο και την ψήνετε για 1 ώρα περίπου.

Πηγή: athinorama.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακοτυρόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1 1/2 φλυτζάνι λάδι

2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1/2 κιλό φύλλο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλυτζάνι βούτυρο

1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο

1 ματσάκι άνιθο

αλάτι και πιπέρι

4 αυγά

1/2 κιλό τυρί φέτα

 Οδηγίες:

Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια

Προσθέτετε το σπανάκι (εάν είναι φρέσκο προσθέτετε και νερό)

Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό

Εν τω μεταξύ θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πηρούνι

Χτυπάτε τ΄ αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα

Προσθέτετε στο μίγμα το σπανάκι και αλατοπιπερώνετε

Λιώνετε το βούτυρο

Βουτυρώνετε το ταψί

Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο

Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα

Ρίχνετε το σπανάκι και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω

Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο

Γυρίζετε αυτά που περισσεύουν έξω από το ταψί προς τα μέσα

Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό

Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο

Πηγή: mykonosdaily.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακοτυρόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για 8 άτομα

500 γρ. φύλλα κρούστας
1 ½ κιλό σπανάκι φρέσκο ή 1 κιλό κατεψυγμένο
10-12 κρεμμυδάκια
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 κουτ. τσαγιού μοσχοκάρυδο
600 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
200 γρ. γιαούρτι πλήρες
4 αβγά χτυπημένα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Πλένετε καλά και ψιλοκόβετε το σπανάκι, το αλατίζετε και το αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να βγάλει τα νερά του.

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά.

Στύβετε με τα χέρια το σπανάκι για να το στραγγίσετε και το μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Αναμειγνύετε τα αβγά με το τυρί, το γιαούρτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το μισό ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και τα ρίχνετε στο μπολ με το σπανάκι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.

Στρώνετε τα μισά φύλλα λαδωμένα σε επίσης λαδωμένο ταψί, σταυρωτά, με τις άκρες να εξέχουν από το ταψί.

Απλώνετε τη γέμιση και γυρίζετε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Καλύπτετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά.

Κόβετε όσα περισσεύουν.

Χαράζετε την πίτα, την αλείφετε με ελαιόλαδο και την ψήνετε για 1 ώρα περίπου.

Πηγή: athinorama.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακοτυρόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1 1/2 φλυτζάνι λάδι

2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1/2 κιλό φύλλο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλυτζάνι βούτυρο

1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο

1 ματσάκι άνιθο

αλάτι και πιπέρι

4 αυγά

1/2 κιλό τυρί φέτα

 Οδηγίες:

Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια

Προσθέτετε το σπανάκι (εάν είναι φρέσκο προσθέτετε και νερό)

Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό

Εν τω μεταξύ θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πηρούνι

Χτυπάτε τ΄αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα

Προσθέτε στο μίγμα το σπανάκι και αλατοπιπερώνετε

Λιώνετε το βούτυρο

Βουτυρώνετε το ταψί

Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο

Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα

Ρίχνετε το σπανάκι και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω

Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο

Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα

Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό

Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο

Πηγή: mykonosdaily.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακοτυρόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για 8 άτομα

500 γρ. φύλλα κρούστας
1 ½ κιλό σπανάκι φρέσκο ή 1 κιλό κατεψυγμένο
10-12 κρεμμυδάκια
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 κουτ. τσαγιού μοσχοκάρυδο
600 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
200 γρ. γιαούρτι πλήρες
4 αβγά χτυπημένα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Πλένετε καλά και ψιλοκόβετε το σπανάκι, το αλατίζετε και το αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να βγάλει τα νερά του.

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά.

Στύβετε με τα χέρια το σπανάκι για να το στραγγίσετε και το μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Αναμειγνύετε τα αβγά με το τυρί, το γιαούρτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το μισό ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και τα ρίχνετε στο μπολ με το σπανάκι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.

Στρώνετε τα μισά φύλλα λαδωμένα σε επίσης λαδωμένο ταψί, σταυρωτά, με τις άκρες να εξέχουν από το ταψί.

Απλώνετε τη γέμιση και γυρίζετε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Καλύπτετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά.

Κόβετε όσα περισσεύουν.

Χαράζετε την πίτα, την αλείφετε με ελαιόλαδο και την ψήνετε για 1 ώρα περίπου.

Πηγή: athinorama.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακοτυρόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1 1/2 φλυτζάνι λάδι

2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1/2 κιλό φύλλο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλυτζάνι βούτυρο

1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο

1 ματσάκι άνιθο

αλάτι και πιπέρι

4 αυγά

1/2 κιλό τυρί φέτα

 Οδηγίες:

Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια

Προσθέτετε το σπανάκι (εάν είναι φρέσκο προσθέτετε και νερό)

Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό

Εν τω μεταξύ θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πηρούνι

Χτυπάτε τ΄ αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα

Προσθέτετε στο μίγμα το σπανάκι και αλατοπιπερώνετε

Λιώνετε το βούτυρο

Βουτυρώνετε το ταψί

Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο

Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα

Ρίχνετε το σπανάκι και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω

Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο

Γυρίζετε αυτά που περισσεύουν έξω από το ταψί προς τα μέσα

Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό

Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο

Πηγή: mykonosdaily.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακοτυρόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1 1/2 φλυτζάνι λάδι

2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1/2 κιλό φύλλο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλυτζάνι βούτυρο

1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο

1 ματσάκι άνιθο

αλάτι και πιπέρι

4 αυγά

1/2 κιλό τυρί φέτα

 Οδηγίες:

Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια

Προσθέτετε το σπανάκι (εάν είναι φρέσκο προσθέτετε και νερό)

Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό

Εν τω μεταξύ θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πηρούνι

Χτυπάτε τ΄ αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα

Προσθέτετε στο μίγμα το σπανάκι και αλατοπιπερώνετε

Λιώνετε το βούτυρο

Βουτυρώνετε το ταψί

Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο

Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα

Ρίχνετε το σπανάκι και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω

Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο

Γυρίζετε αυτά που περισσεύουν έξω από το ταψί προς τα μέσα

Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό

Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο

Πηγή: mykonosdaily.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακοτυρόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για 8 άτομα

500 γρ. φύλλα κρούστας
1 ½ κιλό σπανάκι φρέσκο ή 1 κιλό κατεψυγμένο
10-12 κρεμμυδάκια
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 κουτ. τσαγιού μοσχοκάρυδο
600 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
200 γρ. γιαούρτι πλήρες
4 αβγά χτυπημένα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Πλένετε καλά και ψιλοκόβετε το σπανάκι, το αλατίζετε και το αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να βγάλει τα νερά του.

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά.

Στύβετε με τα χέρια το σπανάκι για να το στραγγίσετε και το μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Αναμειγνύετε τα αβγά με το τυρί, το γιαούρτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το μισό ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και τα ρίχνετε στο μπολ με το σπανάκι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.

Στρώνετε τα μισά φύλλα λαδωμένα σε επίσης λαδωμένο ταψί, σταυρωτά, με τις άκρες να εξέχουν από το ταψί.

Απλώνετε τη γέμιση και γυρίζετε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Καλύπτετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά.

Κόβετε όσα περισσεύουν.

Χαράζετε την πίτα, την αλείφετε με ελαιόλαδο και την ψήνετε για 1 ώρα περίπου.

Πηγή: athinorama.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακοτυρόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για 8 άτομα

500 γρ. φύλλα κρούστας
1 ½ κιλό σπανάκι φρέσκο ή 1 κιλό κατεψυγμένο
10-12 κρεμμυδάκια
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 κουτ. τσαγιού μοσχοκάρυδο
600 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
200 γρ. γιαούρτι πλήρες
4 αβγά χτυπημένα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Πλένετε καλά και ψιλοκόβετε το σπανάκι, το αλατίζετε και το αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να βγάλει τα νερά του.

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά.

Στύβετε με τα χέρια το σπανάκι για να το στραγγίσετε και το μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Αναμειγνύετε τα αβγά με το τυρί, το γιαούρτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το μισό ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και τα ρίχνετε στο μπολ με το σπανάκι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.

Στρώνετε τα μισά φύλλα λαδωμένα σε επίσης λαδωμένο ταψί, σταυρωτά, με τις άκρες να εξέχουν από το ταψί.

Απλώνετε τη γέμιση και γυρίζετε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Καλύπτετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά.

Κόβετε όσα περισσεύουν.

Χαράζετε την πίτα, την αλείφετε με ελαιόλαδο και την ψήνετε για 1 ώρα περίπου.

Πηγή: athinorama.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακοτυρόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1 1/2 φλυτζάνι λάδι

2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1/2 κιλό φύλλο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλυτζάνι βούτυρο

1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο

1 ματσάκι άνιθο

αλάτι και πιπέρι

4 αυγά

1/2 κιλό τυρί φέτα

 Οδηγίες:

Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια

Προσθέτετε το σπανάκι (εάν είναι φρέσκο προσθέτετε και νερό)

Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό

Εν τω μεταξύ θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πηρούνι

Χτυπάτε τ΄ αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα

Προσθέτετε στο μίγμα το σπανάκι και αλατοπιπερώνετε

Λιώνετε το βούτυρο

Βουτυρώνετε το ταψί

Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο

Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα

Ρίχνετε το σπανάκι και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω

Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο

Γυρίζετε αυτά που περισσεύουν έξω από το ταψί προς τα μέσα

Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό

Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο

Πηγή: mykonosdaily.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακοτυρόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1 1/2 φλιτζάνι λάδι

2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1/2 κιλό φύλλο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι βούτυρο

1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο

1 ματσάκι άνηθο

αλάτι και πιπέρι

4 αυγά

1/2 κιλό τυρί φέτα

 Οδηγίες:

Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια

Προσθέτετε το σπανάκι (εάν είναι φρέσκο προσθέτετε και νερό)

Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό

Εν τω μεταξύ θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πιρούνι

Χτυπάτε τ΄αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα

Προσθέστε στο μίγμα το σπανάκι και αλατοπιπερώνετε

Λιώνετε το βούτυρο

Βουτυρώνετε το ταψί

Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο

Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα

Ρίχνετε το σπανάκι και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω

Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο

Γυρίζετε αυτά που περισσεύουν έξω από το ταψί προς τα μέσα

Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό

Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο

Πηγή: mykonosdaily.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακοτυρόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1 1/2 φλυτζάνι λάδι

2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1/2 κιλό φύλλο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλυτζάνι βούτυρο

1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο

1 ματσάκι άνιθο

αλάτι και πιπέρι

4 αυγά

1/2 κιλό τυρί φέτα

 Οδηγίες:

Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια

Προσθέτετε το σπανάκι (εάν είναι φρέσκο προσθέτετε και νερό)

Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό

Εν τω μεταξύ θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πηρούνι

Χτυπάτε τ΄ αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα

Προσθέτετε στο μίγμα το σπανάκι και αλατοπιπερώνετε

Λιώνετε το βούτυρο

Βουτυρώνετε το ταψί

Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο

Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα

Ρίχνετε το σπανάκι και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω

Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο

Γυρίζετε αυτά που περισσεύουν έξω από το ταψί προς τα μέσα

Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό

Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο

Πηγή: mykonosdaily.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακοτυρόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1 1/2 φλυτζάνι λάδι

2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1/2 κιλό φύλλο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλυτζάνι βούτυρο

1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο

1 ματσάκι άνιθο

αλάτι και πιπέρι

4 αυγά

1/2 κιλό τυρί φέτα

 Οδηγίες:

Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια

Προσθέτετε το σπανάκι (εάν είναι φρέσκο προσθέτετε και νερό)

Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό

Εν τω μεταξύ θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πηρούνι

Χτυπάτε τ΄αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα

Προσθέτε στο μίγμα το σπανάκι και αλατοπιπερώνετε

Λιώνετε το βούτυρο

Βουτυρώνετε το ταψί

Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο

Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα

Ρίχνετε το σπανάκι και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω

Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο

Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα

Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό

Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο

Πηγή: mykonosdaily.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακοτυρόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για 8 άτομα

500 γρ. φύλλα κρούστας
1 ½ κιλό σπανάκι φρέσκο ή 1 κιλό κατεψυγμένο
10-12 κρεμμυδάκια
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 κουτ. τσαγιού μοσχοκάρυδο
600 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
200 γρ. γιαούρτι πλήρες
4 αβγά χτυπημένα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Πλένετε καλά και ψιλοκόβετε το σπανάκι, το αλατίζετε και το αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να βγάλει τα νερά του.

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά.

Στύβετε με τα χέρια το σπανάκι για να το στραγγίσετε και το μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Αναμειγνύετε τα αβγά με το τυρί, το γιαούρτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το μισό ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και τα ρίχνετε στο μπολ με το σπανάκι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.

Στρώνετε τα μισά φύλλα λαδωμένα σε επίσης λαδωμένο ταψί, σταυρωτά, με τις άκρες να εξέχουν από το ταψί.

Απλώνετε τη γέμιση και γυρίζετε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Καλύπτετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά.

Κόβετε όσα περισσεύουν.

Χαράζετε την πίτα, την αλείφετε με ελαιόλαδο και την ψήνετε για 1 ώρα περίπου.

Πηγή: athinorama.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακοτυρόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1 1/2 φλυτζάνι λάδι

2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1/2 κιλό φύλλο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλυτζάνι βούτυρο

1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο

1 ματσάκι άνιθο

αλάτι και πιπέρι

4 αυγά

1/2 κιλό τυρί φέτα

 Οδηγίες:

Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια

Προσθέτετε το σπανάκι (εάν είναι φρέσκο προσθέτετε και νερό)

Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό

Εν τω μεταξύ θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πηρούνι

Χτυπάτε τ΄ αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα

Προσθέτετε στο μίγμα το σπανάκι και αλατοπιπερώνετε

Λιώνετε το βούτυρο

Βουτυρώνετε το ταψί

Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο

Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα

Ρίχνετε το σπανάκι και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω

Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο

Γυρίζετε αυτά που περισσεύουν έξω από το ταψί προς τα μέσα

Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό

Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο

Πηγή: mykonosdaily.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακοτυρόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1 1/2 φλυτζάνι λάδι

2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1/2 κιλό φύλλο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλυτζάνι βούτυρο

1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο

1 ματσάκι άνιθο

αλάτι και πιπέρι

4 αυγά

1/2 κιλό τυρί φέτα

 Οδηγίες:

Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια

Προσθέτετε το σπανάκι (εάν είναι φρέσκο προσθέτετε και νερό)

Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό

Εν τω μεταξύ θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πηρούνι

Χτυπάτε τ΄ αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα

Προσθέτετε στο μίγμα το σπανάκι και αλατοπιπερώνετε

Λιώνετε το βούτυρο

Βουτυρώνετε το ταψί

Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο

Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα

Ρίχνετε το σπανάκι και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω

Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο

Γυρίζετε αυτά που περισσεύουν έξω από το ταψί προς τα μέσα

Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό

Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο

Πηγή: mykonosdaily.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακοτυρόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για 8 άτομα

500 γρ. φύλλα κρούστας
1 ½ κιλό σπανάκι φρέσκο ή 1 κιλό κατεψυγμένο
10-12 κρεμμυδάκια
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 κουτ. τσαγιού μοσχοκάρυδο
600 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
200 γρ. γιαούρτι πλήρες
4 αβγά χτυπημένα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Πλένετε καλά και ψιλοκόβετε το σπανάκι, το αλατίζετε και το αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να βγάλει τα νερά του.

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά.

Στύβετε με τα χέρια το σπανάκι για να το στραγγίσετε και το μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Αναμειγνύετε τα αβγά με το τυρί, το γιαούρτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το μισό ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και τα ρίχνετε στο μπολ με το σπανάκι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.

Στρώνετε τα μισά φύλλα λαδωμένα σε επίσης λαδωμένο ταψί, σταυρωτά, με τις άκρες να εξέχουν από το ταψί.

Απλώνετε τη γέμιση και γυρίζετε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Καλύπτετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά.

Κόβετε όσα περισσεύουν.

Χαράζετε την πίτα, την αλείφετε με ελαιόλαδο και την ψήνετε για 1 ώρα περίπου.

Πηγή: athinorama.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακοτυρόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1 1/2 φλυτζάνι λάδι

2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1/2 κιλό φύλλο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλυτζάνι βούτυρο

1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο

1 ματσάκι άνιθο

αλάτι και πιπέρι

4 αυγά

1/2 κιλό τυρί φέτα

 Οδηγίες:

Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια

Προσθέτετε το σπανάκι (εάν είναι φρέσκο προσθέτετε και νερό)

Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό

Εν τω μεταξύ θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πηρούνι

Χτυπάτε τ΄ αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα

Προσθέτετε στο μίγμα το σπανάκι και αλατοπιπερώνετε

Λιώνετε το βούτυρο

Βουτυρώνετε το ταψί

Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο

Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα

Ρίχνετε το σπανάκι και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω

Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο

Γυρίζετε αυτά που περισσεύουν έξω από το ταψί προς τα μέσα

Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό

Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο

Πηγή: mykonosdaily.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακοτυρόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1 1/2 φλυτζάνι λάδι

2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1/2 κιλό φύλλο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλυτζάνι βούτυρο

1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο

1 ματσάκι άνιθο

αλάτι και πιπέρι

4 αυγά

1/2 κιλό τυρί φέτα

 Οδηγίες:

Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια

Προσθέτετε το σπανάκι (εάν είναι φρέσκο προσθέτετε και νερό)

Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό

Εν τω μεταξύ θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πηρούνι

Χτυπάτε τ΄αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα

Προσθέτε στο μίγμα το σπανάκι και αλατοπιπερώνετε

Λιώνετε το βούτυρο

Βουτυρώνετε το ταψί

Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο

Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα

Ρίχνετε το σπανάκι και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω

Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο

Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα

Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό

Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο

Πηγή: mykonosdaily.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακοτυρόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1 1/2 φλυτζάνι λάδι

2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1/2 κιλό φύλλο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλυτζάνι βούτυρο

1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο

1 ματσάκι άνιθο

αλάτι και πιπέρι

4 αυγά

1/2 κιλό τυρί φέτα

 Οδηγίες:

Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια

Προσθέτετε το σπανάκι (εάν είναι φρέσκο προσθέτετε και νερό)

Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό

Εν τω μεταξύ θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πηρούνι

Χτυπάτε τ΄ αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα

Προσθέτετε στο μίγμα το σπανάκι και αλατοπιπερώνετε

Λιώνετε το βούτυρο

Βουτυρώνετε το ταψί

Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο

Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα

Ρίχνετε το σπανάκι και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω

Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο

Γυρίζετε αυτά που περισσεύουν έξω από το ταψί προς τα μέσα

Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό

Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο

Πηγή: mykonosdaily.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακοτυρόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1 1/2 φλυτζάνι λάδι

2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1/2 κιλό φύλλο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλυτζάνι βούτυρο

1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο

1 ματσάκι άνιθο

αλάτι και πιπέρι

4 αυγά

1/2 κιλό τυρί φέτα

 Οδηγίες:

Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια

Προσθέτετε το σπανάκι (εάν είναι φρέσκο προσθέτετε και νερό)

Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό

Εν τω μεταξύ θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πηρούνι

Χτυπάτε τ΄αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα

Προσθέτε στο μίγμα το σπανάκι και αλατοπιπερώνετε

Λιώνετε το βούτυρο

Βουτυρώνετε το ταψί

Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο

Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα

Ρίχνετε το σπανάκι και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω

Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο

Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα

Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό

Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο

Πηγή: mykonosdaily.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακοτυρόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για 8 άτομα

500 γρ. φύλλα κρούστας
1 ½ κιλό σπανάκι φρέσκο ή 1 κιλό κατεψυγμένο
10-12 κρεμμυδάκια
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 κουτ. τσαγιού μοσχοκάρυδο
600 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
200 γρ. γιαούρτι πλήρες
4 αβγά χτυπημένα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Πλένετε καλά και ψιλοκόβετε το σπανάκι, το αλατίζετε και το αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να βγάλει τα νερά του.

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά.

Στύβετε με τα χέρια το σπανάκι για να το στραγγίσετε και το μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Αναμειγνύετε τα αβγά με το τυρί, το γιαούρτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το μισό ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και τα ρίχνετε στο μπολ με το σπανάκι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.

Στρώνετε τα μισά φύλλα λαδωμένα σε επίσης λαδωμένο ταψί, σταυρωτά, με τις άκρες να εξέχουν από το ταψί.

Απλώνετε τη γέμιση και γυρίζετε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Καλύπτετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά.

Κόβετε όσα περισσεύουν.

Χαράζετε την πίτα, την αλείφετε με ελαιόλαδο και την ψήνετε για 1 ώρα περίπου.

Πηγή: athinorama.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακοτυρόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1 1/2 φλυτζάνι λάδι

2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1/2 κιλό φύλλο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλυτζάνι βούτυρο

1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο

1 ματσάκι άνιθο

αλάτι και πιπέρι

4 αυγά

1/2 κιλό τυρί φέτα

 Οδηγίες:

Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια

Προσθέτετε το σπανάκι (εάν είναι φρέσκο προσθέτετε και νερό)

Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό

Εν τω μεταξύ θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πηρούνι

Χτυπάτε τ΄αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα

Προσθέτε στο μίγμα το σπανάκι και αλατοπιπερώνετε

Λιώνετε το βούτυρο

Βουτυρώνετε το ταψί

Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο

Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα

Ρίχνετε το σπανάκι και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω

Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο

Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα

Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό

Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο

Πηγή: mykonosdaily.gr

Μοιραστείτε το άρθρο