Γλυκόξινο χοιρινό

146

Υλικά για την μαρινάδα:
Σάλτσα σόγιας: 2 κουταλιές
Ζάχαρη καστανή:4 κουταλιές
Κρόκος αυγού:1 μέτριος
Λευκό ξηρό κρασί:4 κουταλιές
Υλικά για το κρέας:
Κομμένο κύβους 2 εκ. χοιρινό καρέ (χωρίς κόκαλο):1 κιλό
Κορν φλάουρ:λίγο για το πανάρισμα του κρέατος
Ηλιέλαιο:για το τηγάνισμα
Υλικά για τα λαχανικά:
Κομμένα στα 8 κρεμμύδια ξερά:2 μέτρια
Κομμένο λεπτές ροδέλες καρότο:1 μέτριο
Κομμένη μέτρια κομμάτια κόκκινη πιπεριά:1 μέτρια
Κομμένο ροδέλες σέλερι:1 μεγάλο κλαδί (χωρίς τα φύλλα)
Ξεσποριασμένο και κομμένο κύβους αγγούρι:1 μικρό
Κονσέρβα ανανά:1 μικρή
Λευκό ξύδι:1/4 κούπας
Συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας:3 κουταλιές
Νερό:1 κούπα
Κορν φλάουρ:1,5 κουταλιά
Ηλιέλαιο:4 κουταλιές
Οδηγίες:
1. Αναμιγνύετε σε μπολ τα υλικά της μαρινάδας και ρίχνετε μέσα το κρέας. Ανακατεύετε να πάει παντού το υγρό και αφήνετε σκεπασμένο για 1 ώρα. Που και που το ανακατεύετε.
2. Στραγγίζετε το κρέας και κρατάτε τη μαρινάδα. Πανάρετε το κρέας και το τηγανίζετε σε καυτό ηλιέλαιο να ροδίσει και να κάνει ολόγυρα κρούστα. Το βάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει.
3. Ζεσταίνετε τις 4 κουταλιές ηλιέλαιο σε μεγάλο τηγάνι ή σε γουώκ και σωτάρετε τα λαχανικά.
4. Στραγγίζετε τον ανανά και κρατάτε το σιρόπι του. Τον κόβετε σε κομμάτια. Ρίχνετε το σιρόπι, το ξύδι, και τη σάλτσα ντομάτας στη μαρινάδα. Την ανακατεύετε και την ρίχνετε στα λαχανικά. Λιώνετε την 1,5 κουταλιά κορν φλάουρ στο 1 φλιτζάνι νερό και το προσθέτετε στο τηγάνι.
5. Kατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον ανανά και το κρέας και μεταφέρετε σε πιατέλα. Σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας με ρύζι ή με νουντλς.
Πηγή: radicio.com