«Σιωπηλή» παράταση έως 15 Μαΐου για το δρόμο της Μεσαράς;

1427

Στη δίνη των καθυστερήσεων βρίσκονται μια σειρά από έργα στην ανατολική Κρήτη, τα οποία ήδη θα έπρεπε να έχουν παραδοθεί, όμως παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Το σημαντικότερο ίσως από αυτά, ο δρόμος Ηράκλειο-Μεσσαρά, για τον οποίο η ίδια η διοίκηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης εκτιμά πως σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσει να παραδοθεί ως το τέλος Μαρτίου, που αρχικά προβλέπονταν.

Οι εκπρόσωποι της διαχειριστικής αρχής μάλιστα, επισκεπτόμενοι τις προηγούμενες ημέρες το έργο, διαπίστωσαν πως είναι αναγκαστικό να εγκριθεί η προβλεπόμενη διαδικασία απένταξης, γεγονός που σημαίνει ότι το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση ύψους 71 εκατομμυρίων ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά, εκτιμάται πως οι καταστάσεις δεν έχουν φθάσει ακόμα στο τέλμα, αφού, εφόσον μέχρι τις 25 Απριλίου παραδοθεί το τμήμα μήκους 6,5 χιλιομέτρων από τον Πρινιά έως και τον Απομαρμά, υπάρχει η εκτίμηση, πως θα μπορέσουν να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, η ανάδοχος εταιρεία θα πρέπει να «φουλάρει» τις μηχανές, αφού από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα θα πρέπει να μπει σε μια ταχύτατη διαδικασία ως τις 15 Μαΐου που είναι η «σιωπηλή» ημερομηνία παράδοσης του έργου, προκειμένου να παραδώσει έναν άξονα τουλάχιστον λειτουργικό.

Από τη διοίκηση του Οργανισμού πάντως βλέπουν το ποτήρι «μισογεμάτο» κι εκτιμούν ότι υπάρχουν εκείνες οι δικλίδες ασφαλείας που θα ενεργοποιηθούν για να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα.

Πηγή: patris.gr – Γιάννης Ζωράκης