Σηκώθηκαν τα Καναντέρ προς την Εύβοια! Ολονύχτια μάχη με τον πύρινο εφιάλτη έδιναν οι πυροσβέστες (Φωτογραφίες)

539

Δύσκολη ήταν η νύχτα για την Εύβοια όπου οι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη να κατασβέσουν τη φωτιά που συνεχίζει να καίει.

Με το πρώτο φως της μέρας, τα εναέρια μέσα σηκώθηκαν με προορισμό τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια.

Συνολικά 6 ελληνικά αεροσκάφη είναι καθοδόν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και τα δύο ιταλικά καναντέρ, τα οποία έφτασαν τα ξημερώματα στην Ελλάδα.

Η Δ.Ε. Μεσσαπίων του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Εύβοιας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα και μετέβη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για ενημέρωση.

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και στους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Πολιτικής Προστασίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, που και σήμερα δίνουν μια μεγάλη μάχη κόντρα σε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά. Οι συνθήκες σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολες και το πρώτο μέλημα του κράτους ήταν, είναι και θα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αμέσως μετά η προστασία των περιουσιών. Γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Έχει υπάρξει απόλυτη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και με τη βοήθεια του καιρού τα πράγματα θα πάνε καλύτερα” είπε ο Πρωθυπουργός σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την ενημέρωση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και ακολούθως επεσήμανε: “Αύριο το πρωί θα έχουμε στη διάθεσή μας 4 ακόμα αεροσκάφη Καναντέρ από την Κροατία και την Ιταλία”.

Πηγή: enikos.gr – Φωτογραφίες: protothema.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ