Υλικά
Για την Ζύμη
- 500 gr.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 ml.ρακή
- 10 ml.ελαιόλαδο
- 375 ml.χλιαρό νερό
Για την Γέμιση
- 400 γρ.ξινομυζήθρα
- Μέλι
- Σουσάμι προαιρετικά
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο.
Θα προσθέσουμε το ελαιόλαδο, την ρακή και το νερό, ανακατεύουμε ώστε να δημιουργήσουμε ένα ζυμάρι.
Ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει στα χέρια μας και να αφήνουμε σκεπασμένο με νωπή πετσέτα για 30 λεπτά.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 ισόποσα κομμάτια.
Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το ζυμάρι με τη βοήθεια ενός πλάστη.
Ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο κάθε ζυμάρι και το χωρίζουμε σε 5 οριζόντιες λωρίδες με τη βοήθεια ενός κόπτη ή με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Απλώνουμε στις άκρες κάθε λωρίδας ξινομυζήθρα, την οποία έχουμε θρυμματίσει με ένα πιρούνι.
Κλείνουμε σε ρολό, όχι σφιχτό και τυλίγουμε σε «σαρίκι».
Τηγανίζουμε τις σαρικόπιτες σε αρκετό ελαιόλαδο που έχει κάψει καλά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα!
Ακουμπάμε σε ένα χαρτί για λίγα λεπτά πριν τις σερβίρουμε, ώστε να μην περιέχεται το περιττό λάδι.
Ζεστές όπως είναι οι περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι και με σουσάμι.
Ζεστές ή κρύες, με ή χωρίς μέλι οι σαρικόπιτες είναι οι πιο νόστιμες γλυκές τυρόπιτες που έχω φάει!
Πηγή: funkycook.gr