Υλικά
Για τα σαραφιόλια
4 φύλλα χωριάτικα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Κανελοζάχαρη για το σερβίρισμα
Για τη γέμιση
1 kg κολοκύθα κίτρινη
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σιμιγδάλι ή φρυγανιά
150 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
100 γρ. σταφίδες
Προετοιμασία
Καθαρίζουμε την κολοκύθα από φλούδα, σπόρους και ίνες.
Χρειαζόμαστε 1 κιλό καθαρή σάρκα. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την σάρκα.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε τα κομμάτια κολοκύθας.
Ανακατεύοντας τακτικά αφήνουμε την γέμιση να μαλακώσει να γίνει σχεδόν κρέμα, να στεγνώσει & να πιει όλα τα υγρά της.
Ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη την κανέλα και το σιμιγδάλι να τραβήξει τα περιττά υγρά.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Είναι βασικό η γέμιση να είναι τελείως στεγνή για έξτρα τραγανό αποτέλεσμα.
Κόβουμε με ροδάκι φύλλα μακρόστενα 14×10 εκατ., ώστε όταν διπλώσουμε να γίνουν σχεδόν τετράγωνα.
Βάζουμε 1 κουταλιά στεγνή γέμιση στην μισή πλευρά και βρέχουμε περιμετρικά το φύλλο.
Διπλώνουμε και σκεπάζουμε τη γέμιση.
Τσιμπάμε λίγο τις άκρες με πιρούνι να κολλήσουν και να μην ανοίξουν στο τηγάνι.
Βάζουμε το λάδι σε τηγάνι (να μισό σκεπάζει τα κομμάτια) και μόλις ζεσταθεί τηγανίζουμε σε μέτρια ένταση, για 1-1/2 λεπτό από κάθε πλευρά.
Είναι έτοιμα όταν ελαφρά ροδίσουν ομοιόμορφα και σχηματιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια του φύλλου.
Τα τηγανίζουμε λίγα λίγα ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Πασπαλίζουμε με λίγη κανελοζάχαρη (κρυσταλλική ζάχαρη) όσο είναι ζεστά για να κολλήσει.
Πηγή: argiro.gr