Προφιτερόλ

225

Υλικά

40 τεμάχια σουδάκια, άδεια

Για τη σάλτσα

600γρ. κουβερτούρα

1½ κουτί γάλα εβαπορέ

110ml κρέμα γάλακτος 35%

Για την κρέμα βανίλια

100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

3 κρόκους αβγών

500ml γάλα πλήρες

50γρ. κορν φλάουερ

1 λοβό βανίλιας

150ml. κρέμα γάλακτος 35%

Διαδικασία

Φτιάχνετε πρώτα τη σάλτσα: Κόβετε σε κομματάκια την κουβερτούρα και τα βάζετε σε ένα μπολ.
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Κατεβάζετε το μίγμα από τη φωτιά, το ρίχνετε στη κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα ώσπου η κουβερτούρα να λιώσει και η σάλτσα να γίνει ομοιογενής. Βάζετε τη σάλτσα στο ψυγείο για να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσετε.
Φτιάχνετε την κρέμα: Κόβετε το λοβό κατά μήκος, τον ανοίγετε και “ξύνετε” τα σποράκια της βανίλιας σε ένα μπολ.
Βάζετε τη μισή ποσότητα ζάχαρης με το γάλα και τη βανίλια (λοβό και σποράκια) να ζεσταθούν σε μία κατσαρόλα.
Στο μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά με σύρμα τους κρόκους, το κορν φλάουερ και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Αφαιρείτε από το μίγμα με το γάλα το λοβό της βανίλιας, ρίχνετε ένα μέρος του στο μίγμα με το κορν φλάουερ για να το αραιώσετε και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε τα δύο μίγματα μαζί στην κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να βράσει η κρέμα.
Αφού βράσει, την αδειάζετε σε ένα ταψί και τη σκεπάζετε αμέσως με μία μεμβράνη που θα εφάπτεται καλά στην επιφάνειά της και την αφήνετε να κρυώσει.
Στο μεταξύ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και φτιάχνετε μια αφράτη σαντιγί. Μόλις η κρέμα κρυώσει καλά, τη βάζετε σε ένα μπολ, την ανακατεύετε με ένα σύρμα ξανά για να μαλακώσει και ανακατεύετε μέσα και την σαντιγί να αφρατέψει καλά.
Φτιάχνετε το προφιτερόλ: Βάζετε την κρέμα που φτιάξατε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μικρό κορνέ και γεμίζετε τα σουδάκια αφού τα ανοίξετε λίγο με μαχαιράκι.
Σε μια πιατέλα στήνετε τα σουδάκια σε σχήμα πυραμίδας ή τα μοιράζετε σε μπολ και πιάτα. Θα μπορέσετε να τα στήσετε πιο εύκολα βάζοντας ανάμεσά τους με το κορνέ λίγη από την κρέμα που τα γεμίσατε. Περιχύνετε με τη σάλτσα προφιτερόλ που έχετε στο ψυγείο και σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr