Πως να περάσετε ένα δημιουργικό καλοκαίρι με τα παιδιά σας! Συμβουλές για γονείς…

346

Γράφει η Ψυχολόγος, Παιδοψυχολόγος – Στελίνα Αντουλινάκη

Τα σχολεία έκλεισαν…

Το καλοκαίρι έχει έρθει και ο ελεύθερος χρόνος είναι άπλετος για τα παιδιά.

Πολλοί γονείς πιστεύουν πως αυτή η περίοδος είναι μια ευκαιρία για διάβασμα, δραστηριότητες και πρόγραμμα, το καλοκαίρι όμως, τα παιδιά, όπως ακριβώς και οι ενήλικες, έχουν ανάγκη για ξεκούραση και διάλειμμα από την καθημερινή ρουτίνα του χειμώνα.

Τα παιδιά, χρειάζεται να περνούν δημιουργικά το χρόνο τους είτε βρίσκονται στο σπίτι τους, είτε στη γιαγιά και στον παππού, προκειμένου να μη βαρεθούν.

Τώρα που είναι πιο χαλαρά υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα βοηθήσετε να έρθουν περισσότερο κοντά σας.

Μπορείτε να περπατήσετε μαζί, να γραφτείτε σε κάποιο κολυμβητήριο, να παίξετε με παιχνίδια που αναπτύσσουν την φαντασία τους, να ζωγραφίσετε παρέα, να διαβάσετε ένα παραμύθι ή ένα βιβλίο, να κάνετε μαζί τους κάποιες μικροδουλειές στο σπίτι ανάλογα με την ηλικία τους.

Η ανάθεση τέτοιων δραστηριοτήτων οδηγεί στην αυτονόμησή και ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους, συμβάλλει στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους και τα κάνουν πιο δημιουργικά και συνεργατικά .

Προσοχή !

Μην αφήνετε τα παιδιά σας να κάθονται όλη τη μέρα στο κινητό ή να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια, καθώς κάτι τέτοιο θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχική τους υγεία.

Είναι ευκαιρία λοιπόν, αυτή την περίοδο να ακούσετε τα παιδιά σας, να τους μιλήσετε, αλλά και να τα κάνετε να περάσουν το χρόνο τους ευχάριστα και να νιώσουν χρήσιμα και παραγωγικά!

 

Facebook: https://m.facebook.com/psy.Stelina.Ant/

Instagram: https://instagram.com/psychologypaths/

Τηλ. επικ. 6971985237