Πολίτης άρπαξε αλυσοπρίονο και επιτέθηκε σε εργαζόμενη της Υπηρεσίας Πρασίνου Δήμου Βόλου

70

Πολίτης, επιτέθηκε με αλυσοπρίονο σε εργαζόμενη στον τομέα του Πρασίνου του Δήμου Βόλου, χθες στις 11 το πρωί, όταν η 50χρονη -εργαζομένη μητέρα δυο παιδιών- εργάζονταν στην πλατεία Βαμβακουργίας. Ο δράστης έσπασε το χλοοκοπτικό μηχάνημα και επιχείρησε με το αλυσοπρίονο να σφάξει την εργαζόμενη, σύμφωνα με την καταγγελία της παράταξης της ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας.

Η γυναίκα διασώθηκε χάρη στην ψυχραιμία της, όταν έσβησε το μηχάνημα και τράπηκε σε φυγή προς παρακείμενο σπίτι, προκειμένου να σώσει τη ζωή της.

Η καταγγελία της ΔΑΣ- ΟΤΑ Μαγνησίας αναφέρει: “Ο δράστης της απαράδεκτης εγκληματικής επίθεσης έχει απασχολήσει και άλλες φορές με την επικίνδυνη συμπεριφορά του τους κατοίκους της περιοχής, προκαλώντας προβλήματα, όχι μόνο στο πάρκο που μαζεύει πολλά μικρά παιδιά, αλλά γενικότερα στην περιοχή, όπου κατοικούν και πολλοί άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, φθάνοντας να μπαίνει και σε αυλές σπιτιών. Είναι επιβεβλημένο και αναγκαίο η Δημοτική Αρχή να δει το συγκεκριμένο περιστατικό με τη σοβαρότητα που του αρμόζει, να ζητήσει και να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να μην θρηνήσουμε θύματα.

Η συνάδελφος μας κατάφερε ευτυχώς χθες να επιβιώσει. Βίωσε όμως το μεροκάματο του τρόμου. Άλλη μια απόδειξη ότι οι εργαζόμενοι στους Δήμους, ιδιαίτερα αυτοί στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής (Πράσινο, Καθαριότητα, κτλ), βιώνουν καθημερινά τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια, την υγεία, ακόμα και τη σωματική τους ακεραιότητα. Με ελάχιστα ουσιαστικά μέτρα προστασίας μαζεύουν καθημερινά από όλους τους δημόσιους χώρους κάθε είδους επικίνδυνα υλικά (ψοφίμια, σύριγγες, απορρίμματα, κτλ), διακινδυνεύοντας και τη ζωή τους για να κρατήσουν καθαρή την πόλη. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες της καθημερινότητας”, τονίζει η παράταξη, που ενημέρωσε την αστυνομία.

Πηγή: ertnews.gr