Πένες στο φούρνο με καπνιστό χοιρινό, ντομάτα και γραβιέρα

70

Υλικά συνταγής

400 γρ. πένες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια

1 μεγάλη πράσινη πιπεριά σε κυβάκια

300 γρ. καπνιστό χοιρινό σε κυβάκια

130 γρ. καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο

1 1/2 κ.σ. αλεύρι

400 γρ. ντοματοχυμό συμπυκνωμένο

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

2 φλ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη

αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε “αλ τέντε” τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό και τις στραγγίζετε.

Εν τω μεταξύ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι και τη πιπεριά και τα σοτάρετε για 3 λεπτά.

Προσθέτετε το καπνιστό χοιρινό και το καλαμπόκι και μαγειρεύετε για 2 λεπτά ανακατεύοντας.

Προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύετε και ρίχνετε το ντοματοχυμό, τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε να συνδυαστούν.

Σε πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 5,5 εκ. βάθος , 16,5 εκ. χ 24 εκ.,βάζετε τις πένες, τις περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας λαχανικών, ανακατεύετε και πασπαλίζετε με το τυρί.

Ψήνετε για 20-30 λ στο προθερμασμένο φούρνο και σερβίρετε.

Πηγή