Παρουσιάστηκε το ebook: “Start… from Scratch” της Κλαίρης Κανελλοπούλου στις Μοίρες…

141

Χθες στους «Μικρούς Δημιουργούς εν δράσει», στις Μοίρες, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ebook: “Start… from Scratch” , το οποίο έχει γράψει η δασκάλα Κλαίρη Κανελλοπούλου.

Μιλήσαμε για την ιστορία του γατούλη Sprior, ο οποίος κατάφερε να αλλάξει τη ζωή του.

Το παραμύθι παρουσιάστηκε με τον προτζέκτορα και οι μικροί μας φίλοι μπορούσαν να το διαβάσουν, να δουν τις εικόνες του παραμυθιού και τα παραδείγματα με το λογισμικό Scratch.

Όπως μας παραπέμπει κι ο τίτλος του βιβλίου στο εργαστήρι, τα παιδιά ξεκίνησαν από την αρχή με το Scratch. Με τη βοήθεια της δασκάλας, τα λαπτοπ και τα ταμπλετ, τα παιδιά προγραμμάτισαν τον γατούλη ώστε να κινηθεί αργά αργά διότι ήταν κουρασμένος, σύμφωνα με το παραμύθι.

Ακόμα τα παιδιά ζήτησαν να παράγουν μουσική με το λογισμικό.

Η αφοσίωση και ο ενθουσιασμός δεν έλειψαν από τη χθεσινή παρουσίαση! Ευχαριστούμε πολύ τους μικρούς Δημιουργούς για την φιλοξενία!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το λογισμικό Scratch που δημιουργήθηκε από ένα εργαστήριο του MIT διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο!

Το ebook με την ιστορία και τα παραδείγματα είναι διαθέσιμο από τις εκδόσεις Upbility, παρακάτω:

https://upbility.gr/products/start-from-scratch-sprior

Είναι ιδανικό προς χρήση σε Δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και κέντρα ρομποτικής!

Το βιβλιοπωλείο “Υδρόγειος” στα Καπαριανά προσφέρει στους αγοραστές του ebook, ΕΙΔΙΚΗ τιμή στην εκτύπωση του (έγχρωμη και δεμένη).

Πληροφορίες στο 2892025209