Παραιτήθηκε από τη θέση του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου ο Χρήστος Ντρουμπογιάννης

318

Την παραίτησή του από τη θέση του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου υπέβαλε ο Μεσαρίτης στην καταγωγή Δάσκαλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» Χρήστος Ντρουμπογιάννης.

Σε ανάρτησή του αναφέρει:

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Σας ενημερώνω ότι την Παρασκευή 19-2-2021 στο πρώτο Υπηρεσιακό Συμβούλιο κατέθεσα , όπως άλλωστε είχα δηλώσει και δεσμευτεί, την παραίτηση μου από τη θέση του αιρετού Π.Υ.Σ.Π.Ε. Νομού Ηρακλείου, ανταποκρινόμενος στην απόφαση της παράταξής μου Ανεξάρτητης Δημοκρατικής Κίνησης (Α.ΔΗ.Κ.) και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.)

Η κίνηση αυτή είναι η συνέχεια της αταλάντευτής στάσης μου από την κατάθεση ακόμη των υποψηφιοτήτων μας, ακολούθως των αιτήσεων απόσυρσης (που δεν έγιναν δεκτές από το ΥΠΑΙΘ) και καταληκτικά αποτελεί εφαρμογή των θέσεων του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ( Δ.Ο.Ε.) πού καλεί το σύνολο των παρατάξεων και υποψηφίων σε παραίτηση από τις θέσεις των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαιδευτικών.

Η προστασία του θεσμού του αιρετού είναι επιβεβλημένη. Ένα τόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να επιτελέσει μόνον ο εκπαιδευτικός που έχει πλειοψηφήσει παραταξιακά και συνολικά έναντι των συναδέλφων του και που ο αριθμός των ψήφων που λαμβάνει αντικατοπτρίζει μεγάλο αριθμό των εκπαιδευτικών του τόπου του.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαι πάντα στη διάθεσή σας και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μαζί σας από την θέση του Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» ώστε το συνδικαλιστικό κίνημα να χαράξει μια νέα πορεία, να αποκτήσει κύρος και αξιοπιστία.

Πρέπει όλοι μαζί να προασπίσουμε την παιδεία ως ύψιστο κοινωνικό αγαθό και ταυτόχρονα να διεκδικήσουμε την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της αποστολής μας ως λειτουργών της εκπαίδευσης.