Παραδόθηκε σημαντικό υλικό σε ελαιοπαραγωγούς της Ομάδας Παραγωγών του Συνεταιρισμού Τυμπακίου

489

Ενημέρωση από τον Αγροτικό Οπωροκηπευτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Τυμπακίου:

Στα πλαίσια του προγράμματος για τις Οργανώσεις Ελαιουργικών Φορέων τριετίας 2019-21 πραγματοποιήσαμε δωρεάν προμήθεια εξοπλισμού σε ελαιοπαραγωγούς της Ομάδας Παραγωγών μας.

Ειδικότερα σε 122 παραγωγούς- μέλη της Ο.Ε.Φ.Α.Σ. Τυμπακίου χορηγήθηκαν κλαδευτικά αλυσοπρίονα STIHL και τηλεσκοπικά αλυσοπρίονα STIHL, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα θα γίνει επιπλέον διανομή και στα υπόλοιπα 56 μέλη της Ομάδας.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου αναγνωρίζοντας τη συμβολή του εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι παραγωγοί στη βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου, μέσω του Προγράμματος, θα τους εφοδιάσει με:

– Αρδευτικά δίκτυα προς αντικατάσταση των παλιών
– Ελαιόδυχτα και ελαιόδυκτα μόνιμης στρώσης
– Δακοπαγίδες
– Αναλύσεις εδάφους & φύλλων
– Καταστροφή ελαιοκλαδεμάτων
– Άρωση με καλλιεργητή

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν 178 μέλη, με 4.740 στρέμματα & 88.573 ελιές και ελαιόδεντρα ποικιλίας ΚΟΡΩΝΕΙΚΗΣ, πρόγραμμα το οποίο κρίνεται στρατηγικής σημασίας προκειμένου να συνεχιστεί η προσπάθεια για τη βελτίωση της ελαιοπαραγωγής και της ποιότητας των προϊόντων της, σε μια περιοχή η οποία χαρακτηρίζεται για την ευφορία του εδάφους της και η ελαιοκομία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πηγές εισοδήματος για τους κατοίκους.

Για την τριετία 2019-2021 το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον συντονισμό και την ενίσχυση του έργου των 178 ελαιοκαλλιεργητών μελών της Οργάνωσης.

Εξίσου σημαντική είναι η προώθηση ενός μοντέλου καλλιέργειας της ελιάς, το οποίο θα βασίζεται κατά κύριο λόγο στη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον μεθόδων παραγωγής και την πιστοποιημένη ιχνηλασιμότητα και ποιότητα του τελικού προϊόντος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ