Παραδοσιακή ρυζόπιτα

42

Υλικά

1 κιλό αλεύρι για φύλλο ή 20 – 25 έτοιμα φύλλα

μισό κιλό ρύζι καρολίνα

1 κιλό ζάχαρη

1 κιλό ελαιόλαδο

4 χαρτιά κανέλα ψιλή κοπανισμένη

Διαδικασία

Βήμα 1: Βάζουμε κατσαρόλα στη φωτιά με 5 ποτήρια νερό, 1 φλιτζάνα λάδι, λίγο αλάτι και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι.

Βήμα 2: Το ανακατεύουμε να μην κολλήσει και το κατεβάζουμε σπυρωτό.

Βήμα 3: Το αφήνουμε να κρυώσει και κάθε τόσο το ανακατεύουμε για να μην πιάσει κρούστα.

Βήμα 4: Ανακατεύουμε σε λεκανίτσα τη ζάχαρη με την κανέλα.

Βήμα 5: Ετοιμάζουμε με το αλεύρι ζύμη, που να ανοίγεται φύλλο, ή χρησιμοποιούμε τα έτοιμα φύλλα.

Βήμα 6: Λαδώνουμε ταψί μεγάλο, στρώνουμε πέντε φύλλα (αφού προηγούμενα τα λαδώσουμε ένα – ένα), στρώνουμε στην επιφάνεια λίγο ρύζι, σκεπάζουμε με φύλλο, το λαδώνουμε, το πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη και κανέλα και συνεχίζουμε φύλλο και ρύζι, φύλλο και κανελοζάχαρη, ώσπου νε μείνουν 5 φύλλα, με τα οποία σκεπάζουμε την πίτα, λαδώνοντάς τα και αυτά, ένα – ένα.

Βήμα 7: Αν εξέχουν από το ταψί, τα γυρίζουμε προς τα μέσα.

Βήμα 8 : Κόβουμε τη ρυζόπιτα μπακλαβωτά κομμάτια και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί μία ώρα περίπου.

Βήμα 9: Όταν κρυώσει καλά, την τοποθετούμε σε πιατέλα, τη σκεπάζουμε και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Βήμα 10: Γίνεται πιο αφράτη και πηγαίνει πολύ με καφέ.

Μαγείρεψες την ρυζόπιτα; Στείλε μας τις εντυπώσεις σου παρακάτω.

Πηγή: miam.gr