Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Παραδοσιακή ρυζόπιτα

19/03/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ρεβύθια με μανέστρα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

1 κιλό αλεύρι για φύλλο ή 20 – 25 έτοιμα φύλλα

μισό κιλό ρύζι καρολίνα

1 κιλό ζάχαρη

1 κιλό ελαιόλαδο

4 χαρτιά κανέλα ψιλή κοπανισμένη

Διαδικασία

Βήμα 1: Βάζουμε κατσαρόλα στη φωτιά με 5 ποτήρια νερό, 1 φλιτζάνα λάδι, λίγο αλάτι και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι.

Βήμα 2: Το ανακατεύουμε να μην κολλήσει και το κατεβάζουμε σπυρωτό.

Βήμα 3: Το αφήνουμε να κρυώσει και κάθε τόσο το ανακατεύουμε για να μην πιάσει κρούστα.

Βήμα 4: Ανακατεύουμε σε λεκανίτσα τη ζάχαρη με την κανέλα.

Βήμα 5: Ετοιμάζουμε με το αλεύρι ζύμη, που να ανοίγεται φύλλο, ή χρησιμοποιούμε τα έτοιμα φύλλα.

Βήμα 6: Λαδώνουμε ταψί μεγάλο, στρώνουμε πέντε φύλλα (αφού προηγούμενα τα λαδώσουμε ένα – ένα), στρώνουμε στην επιφάνεια λίγο ρύζι, σκεπάζουμε με φύλλο, το λαδώνουμε, το πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη και κανέλα και συνεχίζουμε φύλλο και ρύζι, φύλλο και κανελοζάχαρη, ώσπου νε μείνουν 5 φύλλα, με τα οποία σκεπάζουμε την πίτα, λαδώνοντάς τα και αυτά, ένα – ένα.

Βήμα 7: Αν εξέχουν από το ταψί, τα γυρίζουμε προς τα μέσα.

Βήμα 8 : Κόβουμε τη ρυζόπιτα μπακλαβωτά κομμάτια και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί μία ώρα περίπου.

Βήμα 9: Όταν κρυώσει καλά, την τοποθετούμε σε πιατέλα, τη σκεπάζουμε και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Βήμα 10: Γίνεται πιο αφράτη και πηγαίνει πολύ με καφέ.

Μαγείρεψες την ρυζόπιτα; Στείλε μας τις εντυπώσεις σου παρακάτω.

Πηγή: miam.gr

 

Previous Post

Σάμαλι νηστίσιμο

Next Post

Νηστίσιμες φλογέρες με μαρμελάδα 

Next Post
Ρεβύθια με μανέστρα

Νηστίσιμες φλογέρες με μαρμελάδα 

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ