Πάνω από 4.000 κρούσματα σήμερα – Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες

244

Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα κινηθούν σήμερα τα κρούσματα κορονοϊού . Στις υγειονομικές αρχές της χώρας έχει σημάνει συναγερμός καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ήδη έχουν επιβεβαιωθεί χιλιάδες κρούσματα και το πιθανότερο είναι να σημειωθεί αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας στη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα από τον ΕΟΔΥ θα είναι πάνω από 4.000.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα καταγράφηκαν 1.724 κρούσματα κορονοϊού, όμως διενεργήθηκαν μόλις 15.607 τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, εκ των οποίων τα 6.724 ήταν μοριακά και τα 8.883 rapid. Ωστόσο, ανακοινώθηκε νέος αριθμός ρεκόρ στους διασωληνωμένους ασθενείς, που έφτασαν πλέον τους 738, ενώ κατέληξαν ακόμη 65 ασθενείς

Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων που είχε καταγραφεί στη χώρα ήταν στις 17 Μαρτίου με 3.465 κρούσματα. Δυστυχώς, οι φόβοι για νέα έκρηξη κρουσμάτων φαίνεται πως επιβεβαιώνονται κι όλα αυτά μια μέρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Οι ειδικοί θα συνεδριάσουν την Τετάρτη, προκειμένου να εξετάσουν όλα τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και θα κληθούν να λύσουν τον δύσκολο “γρίφο” άρσης κάποιων περιορισμών, τη στιγμή που η κυβέρνηση θέτει ως προτεραιότητα το άνοιγμα του λιανεμπορίου και της εκπαίδευσης, στις αρχές του Απριλίου. Την ίδια ώρα πάντως η πίεση στο σύστημα υγείας παραμένει πολύ μεγάλη, ιδίως στην Αττική, αν και οι τελευταίες εφημερίες είναι λίγο καλύτερες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Πηγή: enikos.gr