Πανηγυρικός Εσπερινός της Μεταμόρφωση του Σωτήρος στον Πύργο Αστερουσίων και τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Στρατηγού Ε.Α. Μιχαήλ Καραμαλάκη

174

Κείμενο – Φωτογραφίες: Νικόλαος Μαθιουδάκης

Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου και φέτος στον πανηγυρικό εσπερινό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, προστάτη και πολιούχου του Πύργου!

Έγινε όπως κάθε χρόνο η λιτανεία της Ιεράς εικόνος στην αγορά και στους δρόμους του Πύργου και στην επιστροφή μετά της ευλόγηση των άρτων ακολούθησε η τιμητική εκδήλωση όπως είχε προγραμματιστεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργου, την Τοπική Κοινότητα, την Δημοτική Αρχή, και των αρχών της τοπικής κοινωνίας του χωριού η απονομή τιμητικής πλακέτας στον Στρατηγό Ε.Α. Μιχαήλ Καραμαλάκη τόσο για την προσφορά του στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα του Πύργου, όσο και στην κοινωνία γενικότερα!

Μίλησαν για την πανηγυρική ημέρα και χαιρέτησαν για την εκδήλωση, ο Ιερέας της ενορίας π. Χαρ. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύργου , ο Πρόεδρος της Κοινότητος Βασίλης Λεντιδάκης, ο Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης, και ο πρώην πρόεδρος της κοινότητος Πύργου Πρόδρομος Καπετανάκης!

Στο τέλος ο Στρατηγός Μιχαήλ Καραμαλάκης πήρε το λόγο, χαιρέτησε και ευχαρίστησε όλους για την τιμήν που δέχθηκε, εκφράζοντας την αγάπη και το ενδιαφέρον του, για την περιοχή, για τα Αστερούσια και ιδιαιτέρως τον Αχεντριά τον τόπο καταγωγής του!

Χρόνια πολλά…