Παγωτό καραμέλα

295

ΥΛΙΚΑ:
• 1 κουτί φυτική σαντιγί ερμόλ ή μόρφατ
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο
• 1 κούπα κρέμα γαλάκτος (250 ml.)
• 2 κ.σ. ρούμι (προαιρετικά)
• 1 κούπα καβουρντισμένα και καραμελωμένα αμύγδαλα
• 1 σακουλάκι σταγόνες κουβερτούρας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Χτυπώ στο μίξερ την σαντιγί στη δυνατή ταχύτητα για 3′ καλά για να αφρατέψει.
2. Προσθέτω τη καραμέλα και συνεχίζω το χτύπημα.
3. Τέλος προσθέτω την κρέμα γάλακτος και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά.
4. Παγώνω στη παγωτομηχανή ή το βάζω στη κατάψυξη και χτυπώ κατά διαστήματα.

Πηγή: sintagespareas.gr