Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα και αύριο στην Παναγία την Αλμυρή

6105

Γεμάτοι από  κόσμο θα είναι σε λίγες ώρες οι δρόμοι που οδηγούν στο προσκύνημα της Παναγίας της Αλμυρής, δίπλα στο δρόμο Μεσαρά – Ηράκλειο, λίγο πριν το Βουρβουλίτη!

Χιλιάδες  πιστοί από κάθε γωνιά με της Μεσαράς, συνήθως πεζοί επισκέπτονται την Παναγία για να κάνουν το τάμα τους.

Μα και με άλογα, ακόμα και με ποδήλατα οι πιστοί συρρέουν για να προσευχηθούν!

Το ιστορικό εκκλησάκι που γιορτάζει την Ανάληψη του Σωτήρος, αλλά και τη Γέννηση της Παναγίας, χτίστηκε, σύμφωνα με την παράδοση τα πρώτα χριστιανικά χρόνια και μάλιστα με τον ερχομό στην Κρήτη του Αποστόλου Παύλου.

Μάλιστα δίδαξε το χριστιανισμό – πάντα σύμφωνα με την παράδοση – από το συγκεκριμένο χώρο που βρίσκεται σήμερα η εκκλησία.

Η παρουσία του εκεί εξόργισε τον άρχοντα του τόπου που έστειλε το γιο του να του πει πως για να παραμείνει εκεί, θα πρέπει να χτυπήσει με το ραβδί του και να βγει αλμυρό νερό. Και το θαύμα έγινε! Ο Απόστολο Παύλος χτύπησε με το ραβδί του και βγήκε αλμυρό νερό. Τότε ο γιος του άρχοντα    που συγκλονίστηκε από το γεγονός, πίστεψε και έγινε χριστιανός. Μάλιστα έμεινε για το υπόλοιπο της ζωής του σε μια σπηλιά ως ασκητής στο σημερινό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής.

Μα και ο άρχοντας πατέρας του για την ανάμνηση του θαύματος έκτισε την εκκλησία. Στην πηγή σήμερα βρίσκεται ένα πηγάδι, όπου κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας την ημέρα την Αναλήψεως, ημέρα που γιορτάζει η ιερά αυτή μονή, εμφανίζεται αγίασμα.