«Οι δύο στρατιωτικοί κρατούνται όμηροι και ο Τούρκος πιλότος που χτύπησε τον Σμηναγό Ηλιάκη δεν ανακρίθηκε καν»

2497

Δώδεκα χρόνια μετά, ο αδελφός του, Φίλιππος, αναφέρει πως ήταν «επιεικώς ντροπή για το Εθνικό και Διεθνές Δίκαιο, τις υπογεγραμμένες συνθήκες και συμβάσεις τα όσα συνέβαιναν την περίοδο εκείνη στον ουρανό του Αιγαίου».

Μιλώντας στον Ελεύθερος Τύπο, ο ίδιος επισημαίνει πως τότε οι Τούρκοι επιδίωκαν θερμό επεισόδιο με αποτέλεσμα να χτυπήσουν πισώπλατα τον αδελφό του.

«Οι γείτονες επιδίωκαν θερμό επεισόδιο, με αποκορύφωμα τις 23 Μάη 2006, και το πέτυχαν χτυπώντας πισώπλατα τον αδελφό μου, στη διαδικασία αναγνώρισης του κατασκοπευτικού και ταυτόχρονα πολεμικού σχηματισμού τους μέσα στο FIR Αθηνών. Η αποστολή τους δεν ολοκληρώθηκε. Το τίμημα όμως για εμάς είναι βαρύ. Πολύ βαρύ» αναφέρει ο ίδιος.

Ο αδελφός του αδικοχαμένου πιλότου σχολίασε και την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, σημειώνοντας πως οι δύο Έλληνες κρατούνται σήμερα όμηροι, ενώ τότε ο Τούρκος πιλότος που χτύπησε τον Σμηναγό Ηλιάκη δεν ανακρίθηκε καν.

«Η ντροπή, το αίσχος συνεχίζεται και σήμερα με δυο ομήρους στρατιωτικούς για λίγα βήματα επιπλέον πάνω στο χιόνι – αν τα έκαναν – στη μεθόριο του Έβρου σε αντιδιαστολή με την παράδοση του Τούρκου πιλότου που χτύπησε τον Σμηναγό Ηλιάκη, δίχως καν να ανακριθεί για το τραγικό περιστατικό εξαιτίας του ή των εντολών που είχε προφανώς», πρόσθεσε ο Φίλιππος Ηλιάκης.