Οι αιωνόβιες ελιές της Κρήτης μέσα από το φακό του Μανόλη Τσαντάκη (Φωτό)

125

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις μας το νέο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον φωτογραφικό λεύκωμα του Μανόλη Τσαντάκη με τίτλο «Οι αιωνόβιες ελιές της Κρήτης».

Πρόκειται για μια διαδρομή στους δρόμους και στα μονοπάτια των αιωνόβιων ελιών της Κρήτης, αναζητώντας τους αρχαίους μύθους, τα ιερά και ιστορικά ελαιόδεντρα που ξεγέλασαν τον πανδαμάτορα χρόνο και συνεχίζουν ακόμη αγέρωχα την πορεία τους και τη μεγάλη προσφορά τους στον άνθρωπο.

Μια προσπάθεια που διήρκησε περισσότερο από μια δεκαετία εξερεύνησης και καταγραφής των υπεραιωνόβιων αυτών δέντρων, που αποτελούν από μόνα τους το πιο ζωντανό κύτταρο της ιστορίας και του πολιτισμού της Κρήτης, από την μινωική ακόμη εποχή!

Ο απίστευτος αυτός φυσικός πλούτος που υπάρχει ακόμα και ζει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, άγνωστος ακόμη σε πολλούς και ιδιαίτερα στους ξένους επισκέπτες μας, ελπίζουμε με την πολυτελή αυτή έκδοση των 264 σελίδων να γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό και να αρχίσει σιγά σιγά από τους αρμόδιους φορείς η ανάδειξη και η προστασία τους.

Πηγή: ypaithros.gr